Ziua Logo
  Nr. 3919 de joi, 3 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Ministrul Agriculturii spune ca directorii Romsilva si-au obtinut functiile prin trafic de influenta
Remes taie capete
 27 aprilie, 16:05 
Decebal Traian Remes (foto: Lucian CURELARIU)
Directorii directiilor silvice numiti cu delegatie sunt in ilegalitate, a declarat ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, la o intalnire cu conducerea Romsilva. Potrivit lui Remes, exista inca sefi de ocoale silvice numiti in perioada 2005 - 2006, a caror perioada de interimat a expirat de mult. Totodata, ministrul a declarat ca pentru a "grabi" activitatea personalului Romsilva angajat in procesul de retrocedare, dar si a altor angajati din subordine, trebuie sa fie "taiate capete", "sa se umble la salarii" si "sa se dea pe mana Justitiei".
Remes a declarat ca, daca directorii nu s-au preocupat de propriile lor situatii, cu atat mai putin se preocupa de situatia directiilor pe care le conduc. Totodata, oficialul considera ca posturile de directori ai regiilor Romsilva se obtin pe baza de trafic de influenta: ''Cei care vor sa castige concursurile pentru directori in cadrul directiilor judetene Romsilva trebuie sa plateasca un anumit <<pret>>", a explicat Remes. Conducerea Regiei a promis ca va demara procedurile de organizare a concursurilor pentru ocuparea functiilor de directori ai directiilor silvice. "Am declansat procedura pentru obtinerea concursului. Am dat o decizie de numire a comisiei care ii va examina pe domnii directori", a explicat Dan Ioan Aldea, director Regia Nationala a Padurilor, care a precizat ca pe 20 mai va avea loc primul concurs.
Sa se umble la salarii
''Va voi obliga, prin toate parghiile legale, sa grabiti retrocedarile'', a continuat Remes, adresandu-se directorilor Romsilva. "Ne confruntam cu problema ca cel care este in functie este stapan, iar cetateanul un cersetor, dar este invers. Pentru schimbarea atitudinii trebuie sa se taie capete, sa se dea pe mana Justitiei, sa se umble la salarii. Teama de a calca pe bec va deveni pentru multi un impuls pentru a-si face treaba". Ministrul le-a cerut directorilor sa prezinte situatia generala a stadiului retrocedarilor dar si problemele intampinate. Remes are de gand sa suplimenteze si personalul juridic, deoarece ''valoarea suprafetelor angajate in litigii juridice depaseste valoare investitiilor Romsilva intr-un an. Directiile judetene au doar unul - doua posturi de juristi. Insuficient''.
Se impute treaba
Ministrul a adaugat ca, atunci cand a preluat conducerea Agriculturii, s-a speriat de multitudinea de probleme si intarzieri. Printre acestea se numara si data limita de depunere a documentatiei pentru aprobarea activitatii de ecarisaj: ''Protan (consortiul Protan - Atev este concesionarul activitatii de ecarisare - n.r.) a incercat sa evite cererea mea expresa de a ne aduna toti la un loc. Fiecare dintre cei implicati in acest domeniu - firma ADS si ANSVSA - a incecat sa dea partea lui mie, separat (...) Problema cu ecarisajul a devenit stringenta pentru mine acum cateva zile, cand Protan, din lipsa de autorizare, nu a mai putut sa colecteze cadavrele de animale din Moldova si treaba a inceput sa se imputa la propriu", a explicat Remes.
REACTII LA CALD
Luminita MOROIANU, redactor Departament Social:
''Astazi ministrul Remes a dat semnale de indreptare a lucrurilor, de ordine si disciplina la ministerul sau, viziune care pune pe primul loc cetateanul. Intr-un stil bombastic caracteristic, Remes a atras atentia tuturor angajatilor care tin de minister ca daca nu-si fac treaba ''taie capete, umbla la salarii'' sau ii defereste Justitiei. Remes a avut astazi programata o intalnire cu reprezentantii Romsilva, pe care i-a ''informat'' ca trebuie sa grabeasca procesul de retrocedare. In caz contrar, Remes a anuntat ca va apela la aceleasi metode, anuntate mai sus, pentru angajatii din subordinea Ministerului Agriculturii''.
Adrian ENCULESCU  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Stati linistiti tovarshe si tovarashi - nu va decapita pe nimeni ! Noi , Frontul va asiguram   de ionion
A r h i v a
Stirile zilei 2007-05-03
 16:10 
Romania va gazdui summitul NATO din 2008, anunta Jaap de Hoop Scheffer  2007-04-27
 16:09 
Jurnal de campanie pentru referendum  2007-04-27
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sinuciderea politica a domnului Mihaies (3618 afisari)
 Bordelul politicienilor (3525 afisari)
 "Daca pierd, ma retrag!" (3146 afisari)
 Cine are interesul revenirii lui Traian Basescu? (2904 afisari)
 PD si Basescu - in top (2375 afisari)
 Curtea Constitutionala: Presedintele poate fi demis cu majoritatea voturilor exprimate la referendum (318 afisari)
 Blocaj in relatiile Rusia - Estonia (72 afisari)
 Ancheta internationala in cazul BAE Systems (57 afisari)
 Cateva zile in septembrie (Quelques jours en septembre) (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00792 sec.