Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Declaratie de presa a premierului Tariceanu, dupa plecarea lui Basescu din Piata Universitatii: Fac apel ca aceste dispute sa se rezolve in cadrul democratic al institutiilor statului, nu in strada! Parlamentul si Guvernul le pot solutiona!
19:30 - Basescu a parasit Piata Universitatii
-- ULTIMA ORA: Hotararea privind suspendarea lui Basescu a fost publucata in Monitorul Oficial si a fost trimisa Guvernului si Presedintiei, dar nu a putut fi depusa la Curtea Constitutionala, ale carei usi erau inchise la ora 17.00. Potrivit reprezentantilor Camerei Deputatilor, Curtea Constitutionala ar fi trebuit sa ia act maine dimineata de decizia Parlamentului si sa declare functia vacanta. Surse de la conducerea legislativului au declarat insa, pentru Hotnews, ca amanarea depunerii hotararii la CCR va duce, cel mai probabil, la vacantarea abia luni a functiei de presedinte.
 19 aprilie, 17:33 
Foto: Mircea PAUN - ZIUA Foto
19:16 - Basescu: Va multumesc si mergeti acasa. Voi fi in continuare presedintele romanilor!
19:15 - Basescu: Vreau sa mai vedeti un prieten, a spus Basescu, indicandu-l pe Stolojan
19:14 - Basescu: Daca as fi acceptat sa negociez votul, astazi nu as fi fost suspendat. Nu am facut-o, n-o voi face, si ma intorc la popor. (In tot acest timp, oamenii au scandat: "Jos Tariceanu!").
19:13 - Basescu: Curtea Constitutionala a dezmintit toate cele 19 puncte ale Comisiei Voiculescu si a aratat ca nu am facut decat sa servesc populatia
19:12 -Va asigur ca atunci cand voi reveni in functie, voi actiona in acelasi mod
19:11 - Basescu: Dragii mei sunteti cei care m-ati votat de 3 ori, cu siguranta vom avea ocazia sa ne intalnim la vot a patra oara. Va promit ca dupa ce predau presedintia domnului Vacaroiu ca ne putem intalni de cate ori doriti
19:10 - La auzul numelui Voiculescu sau Vacaroiu, multimea scandeaza huiduieli.
19: 09 - Basescu: Nu e este normal ca intalnirile noastre sa genereze in astfel de violente. Forta poporului se vede la vot. Asta inseamna democratie! (In timp ce din multime se scanda "Va iubim!", presedintele a raspuns "Si eu va iubesc! Ma reintorc la voi. Voi fi in continuare presedintele vostru, presedintele romanilor").
19:07 - Basescu: Se pare ca pina se indeplinesc toate formalitatile, lucru care se va intimpla luni, inca sunt presedintele Romaniei
19:04 - Traian Basescu: Nu sunt in campanie electorala, sunt inca presedintele acestei tari. Va asigur ca nu voi abandona poporul roman. (Multimea scandeaza: Nu va dati demisia!)
19:02 - Traian Basescu s-a urcat pe scena improvizata si se adreseaza multimii care scandeaza nonstop: Ne intalnim din nou dupa doi ani si jumatate, intr-un loc.. Am inteles mesajul dumneavoastra. Va asigur ca voi face ce este bine pentru tara.
18:59 - Traian Basescu a ajuns in Piata Universitatii
...
18:45 - Aproximativ 150 de persoane, majoritatea tineri, s-au strans, in Piata Sfatului din Brasov, unde isi manifesta simpatia fata de presedintele Basescu, suspendat din functie. Oamenii scandeaza "Basescu, te iubim si la urne noi venim","322 de parlamentari hoti!", unii dintre ei avand lipite pe tricouri afise pe care scrie "Noi nu suntem de acord".
Piata Universitatii, in asteptarea lui Basescu (Foto: Mircea PAUN - ZIUA Foto)
18:43 - Liderul democrat, Emil Boc, a declarat ca manifestarile de sustinere a presedintelui Basescu din tara nu sunt organizate de PD, ci sunt "expresia participarii spontane a cetatenilor". El a declarat, de asemenea, ca nu stia de ele.
18:25 - Parculetul din fata TNB este deja plin de oameni, iar un grup masiv s-a refugiat in jurul Fantanii de la Facultatea de Arhitectura. In acest moment sunt peste 2000 de oameni in Piata Universitatii.
18:15 - In acest moment, senatorul PD Marius Marinescu sustine un discurs, in care cere solidarizarea populatiei
17:58 - Stolojan intreaba multimea: Vreti sa nu-si mai dea demisia (Basescu-n.r.)? Iar multimea raspunde: Daaa. Se mai scandeaza: "Azi in capitala, maine in toata tara!", transmite corespondentul ZIUA
17:57 - Aproximativ 80 de persoane, intre care membri PD, s-au strans, in aceasta seara, in fata sediului Partidului Democrat din Ploiesti, de unde au plecat, la ora 17:30, spre Bucuresti, pentru a participa la mitingul de sustinere a lui Traian Basescu, organizat in Piata Universitatii.
17:56 - Baimarenii au iesit in Piata Revolutiei din oras pentru sustinerea lui Basescu, transmite corespondentul NewsIn. Mitingul de protest era programat la fel ca si la Bucuresti pentru ora 18.30 si, cu toate acestea, oamenii au venit sa isi exprime nemultumirea fata de votul de suspendare acordat de Parlament impotriva sefului statului inca de la ora 17:00.
17:55 - Presedintele Traian Basescu a plecat spre Piata Universitatii in urma cu un sfert de ora, trasmite Realitatea Tv
17:53 - Teodor Stolojan s-a adresat multimii, care a scandat "Stolojan prim-ministru!"
17:44 - In piata au aparut liderii PLD Teodor Stolojan si Raluca Turcan. Deja au fost instalate boxe si microfoane. Numarul celor care participa la manifestatie pare sa fie in crestere
17:40 - Jandarmii au format un cordon intre zona Teatrului National, unde s-au adunat cateva sute de manifestanti pro-B�sescu, si carosabil dupa un incident care a avut loc intre unul dintre manifestanti si seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu, incident care a generat proteste si huiduieli. La fata locului a sosit si seful Politiei Rutiere, Dumitru Jianu, pentru a asigura personal fluidizarea traficului. Responsabilitatea pentru p�strarea ordinii revine, insa, in exclusivitatea Jandarmeriei.
17:38 - Hotararea privind suspendarea lui Traian Basescu a fost publicata in Monitorul Oficial
17:30 - Mitingul din Piata Universitatii a fost autorizat de Primarie. Cererea de autorizare a fost facuta de Asociatia pentru Initiative Civice
17:00 - Cozmin Gusa, prezent in Piata Universitatii - unde s-au strans sute de oameni - a fost alergat de multime si a trebuit sa se refugieze in holul Hotelului Intercontinental. Gusa, care a votat pentru suspendarea lui Basescu, a fost lovit de un manifestant.
- In fata Teatrului National s-au strans cateva sute de oameni.
- Presedintele Traian Basescu este asteptat in Piata Universitatii in aceasta seara, dupa ce Parlamentul a votata suspendarea sa, dupa cum a confirmat purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, informeaza Hotnews.
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
De ce Televiziunea Romana nu se adreseaza Altetei Sale Regale Printesei Margareta sa vorbeasca   de ionion
Sa vina Regele la Piata Universitatii ! Unde este Regele Mihai al Romaniei in aceste clipe istorice   de ionion
Pe aceasta cale   de ionion
BASESCU EXACT CA CEAUSESCU   de texanu
Conashul Vlasov.....   de Christiaan
Stop dictaturii basesciene si incitarii la violenta!   de MihayCezar
Ultimile zvarcoliri ale fiarei inainte de a cadea in flacarile iadului !   de Raquel
Basescul luminii - 5 minute la Basescu dureaza o vesnicie   de Bisescu
OXIMORONUL POLITIC contra INFINITULUI MIORITIC   de Ariana din Carpati
Puciul parlamentului rosu   de cosor ion
A r h i v a
Stirile zilei 2007-04-24
 17:04 
Vot zdrobitor pentru suspendarea presedintelui  2007-04-19
3 comentarii
 16:18 
Contestatia ZIUA, respinsa de CNA  2007-04-19
 15:57 
Rusia are un plan nou pentru Transnistria  2007-04-19
1 comentariu
 15:56 
Wild Hogs (Gasca nebuna)  2007-04-19
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00802 sec.