Ziua Logo
  Nr. 3908 de joi, 19 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Contestatia ZIUA, respinsa de CNA
 19 aprilie, 16:18 
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a respins astazi contestatia depusa de reprezentantii ZIUA cu privire la interzicerea, incepand de marti, a spotului de promovare a cotidianului nostru. Pozitia ziarului ZIUA, sustinuta in fata reprezentantilor CNA, ramane insa neschimbata, in opinia noastra nefiind vorba de o persiflare a vreunui personaj politic, ci doar o metoda, prezentata cu umor, de a promova ziarul. Consiliul incrimineaza faptul ca reclama "Intoarcerea" ar promova un mesaj politic, prin prezenta, in structura sa, a unui personaj care il reprezinta pe presedintele Traian Basescu.
''E o ingrijorare in legatura cu votul, care nu isi are locul aici. Spuneti-mi ce legatura are ziarul ZIUA cu acest spot? Dumneavoastra, in acest spot, opuneti Guvernarea Presedintiei - lucrurile merg bine, iar presedintele are o problema cu acest fapt'', a declarat presedintele CNA, Ralu Filip.
Potrivit acestui for, mesajul reclamei reprezinta o ''persiflare'' a presedintelui Traian Basescu, afirmatia ''Ce le facem?'', inclusa in reclama incriminata, reprezentand un mesaj politic negativ la adresa sefului statului si ''sugerand relatia clara intre acesta si serviciile de informatii''.
In opinia ZIUA, textul spotului in cauza reprezinta nimic altceva decat ''o naratiune de umor''. ''Am lucrat pe focus grupuri, iar oamenii nu inteleg ceea ce intelegeti dumneavoastra, ca profesionisti'', a declarat avocatul ZIUA, prezent astazi la sedinta CNA.
REACTII LA CALD
Corina SCARLAT, redactor Departament Social:
"CNA a cenzurat spotul publicitar al ziarului ZIUA, oprindu-l de la difuzare sub motivul ca transmite un mesaj politic, lucru interzis de legislatia CNA. In urma intalnirii de azi, s-a evidentiat faptul ca membrii consiliului au considerat ca e vorba de un mesaj politic negativ la adresa presedintelui tarii. Membrii CNA au fost destul de vagi in recomandari, in ciuda faptului ca reprezentantii ZIUA le-au cerut in mod expres sa le explice ce trebuie facut exact pentru ca spotul ZIUA sa poata fi difuzat. Ei au afirmat doar ca, in momentul in care frame-urile incriminate vor fi eliminate, reclama ZIUA va putea trece in legalitate, si va putea fi redifuzata".
Cristina STEFAN  
 Afisari: 107  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-04-19
 17:33 
19:30 - Basescu a parasit Piata Universitatii
26 comentarii
 17:04 
Vot zdrobitor pentru suspendarea presedintelui
3 comentarii
 15:57 
Rusia are un plan nou pentru Transnistria
1 comentariu
 15:56 
Wild Hogs (Gasca nebuna)
 Top afisari / comentarii 
 Pariul meu (4473 afisari)
 DEMERSUL PACEPA (3083 afisari)
 Apocalipsa dupa Basescu (2880 afisari)
 A murit regina Hong Kong-ului (2642 afisari)
 "Isi fenteaza Basescu adversarii?" (2385 afisari)
 19:30 - Basescu a parasit Piata Universitatii (1346 afisari)
 Vot zdrobitor pentru suspendarea presedintelui (533 afisari)
 Rusia are un plan nou pentru Transnistria (172 afisari)
 Contestatia ZIUA, respinsa de CNA (107 afisari)
 Wild Hogs (Gasca nebuna) (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00725 sec.