Ziua Logo
  Nr. 3903 de vineri, 13 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Romi impuscati de politisti la Galati
 6 aprilie, 14:52 
ZIUA foto
Sapte persoane au fost impuscate cu gloante de cauciuc de politisti, dupa ce peste doua sute de romi au atacat cu pietre echipajele venite pentru retinerea unui urmarit general. Actiunea a avut loc intr-o comunitate de tigani din comuna Liesti, judetul Galati. Potrivit directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Galati, Mihai Polinschi, patru persoane au fost transportate la spital, celelalte trei nu au necesitat internarea, relateaza Rompres.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, inspector principal Cristina Tatulici, ''o echipa formata din zece lucratori ai Serviciului de Investigatii Criminale si sase luptatori din cadrul D.P.I.R., a actionat pentru prinderea unui barbat care se sustragea executarii unei pedepse privative de libertate''. Politistii au descins in locuinta lui Duca Stanescu, 39 de ani, condamnat la 5 ani si 6 luni inchisoare de Tribunalul Braila, pentru savarsirea unei infractiuni de furt calificat. Barbatul era dat in urmarire generala din 4 martie 1998 iar in momentul interventiei se ascundea in podul casei.
"La parasirea imobilului de catre fortele de ordine, mai multi consateni au inceput sa arunce cu diverse obiecte contondente asupra politistilor. Pentru a intimida si dispersa grupul de atacatori, s-a recurs la folosirea gloantelor oarbe si a celor de cauciuc", a explicat Cristina Tatulici. In urma incidentului, doua persoane au fost internate la Spitalul de Urgenta Galati, ambele cu plagi impuscate, iar alte doua persoane au fost internate cu multiple contuzii la Spitalul Municipal Tecuci.
Politistii au demarat cercetarile pentru identificarea, retinerea si tragerea la raspundere a persoanelor care au atacat fortele de ordine.
Un caz cunoscut in care a fost nevoie de interventia politistilor si a jandarmilor pentru a calma spiritele a avut loc in august 2005, in localitatea Hadareni, in apropiere de Targu-Mures. Dupa 12 ani de procese, cei gasiti vinovati pentru conflictul interetnic au fost obligati sa-si despagubeasca victimele. Pentru a preveni izbucnirea unei noi revolte, au fost chemate fortele de ordine.
Pentru mai multe detalii legate de istoria de la Hadareni, accesati
www.ziua.ro/display.php?id=182658&data=2005-08-13
REACTII LA CALD
Adrian ENCULESCU, redactor ZIUA online:
''''Nu este prima data, si probabil nici ultima, cand au loc asemenea incidente intre rromi si fortele de ordine. Nu pot decat sa sper ca ne vom civiliza si noi la un moment dat si vom invata sa respectam fortele de ordine. Pe de alte parte, sa nu uitam ca astfel de incidente se intampla si la case mai mari. Sa nu uitam de revoltele recente de la Paris, care au uimit o lume intreaga''.
A r h i v a
Stirile zilei 2007-04-13
 17:22 
Spionul sef al SUA, ca un bancher de provincie  2007-04-06
 15:21 
Casatorie cu staif  2007-04-06
3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cu sau fara Traian (3930 afisari)
 Provocarea (2961 afisari)
 Daci in Britania? (2656 afisari)
 Miliardari la braconaj (2605 afisari)
 Viata in afara legii (2469 afisari)
 ''A venit timpul ca Basescu sa plateasca'' (471 afisari)
 Moscova ameninta cu anchetarea penala a lui Boris Berezovski (79 afisari)
 Ministrul Apararii consulta aliatii pentru retragerea din Irak (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00686 sec.