Ziua Logo
  Nr. 3903 de vineri, 13 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Cronica de film
Agentia secreta (The Good Shepherd)
 5 aprilie, 15:08 
Poster film
Distributia: Matt Damon, Angelina Jolie, William Hurt, Alec Baldwin, Robert De Niro
Imagine: Robert Richardson
Montaj: Tariq Anwar
Regie: Robert De Niro
Oricine stie cate ceva despre actorul Robert de Niro, dar mai rar se vorbeste despre regizorul Robert de Niro. A jucat inca din tinerete in filmele lui Scorsese si aceasta este o cale sigura spre initierea in tainele regiei. Intr-o cariera de peste patruzeci de ani a regizat doar doua productii. In "O poveste din Bronx", din 1993, surprinde viata unui adolescent din cartierul rau famat al New Yorkului. Pustiul este fascinat de un gangster local care incearca sa ii deschida ochii cu privire pericolele unei vieti in afara legii.Robert de Niro este tatal baiatului, un om onest care incearca sa isi tina fiul departe de lumea interlopa.
Cea mai recenta realizare a regizorului Robert de Niro este "Agentia secreta", un film despre anii de inceput ai CIA-ului. Intamplarile sunt relatate din perspectiva unui personaj imaginar, Edward Wilson. Acesta, pe cand era student la Yale, intra intr-o societate secreta, Skull& Bones (aceasta organizatie i-a avut ca si membri pe Bush sr. si Bush jr.). In acest context, Edward este recrutat de generalul Bill Sullivan, jucat de Robert DeNiro, pentru nou infiintatul Oficiu al Serviciilor Strategice, ce va deveni mai tarziu CIA. Suntem in anul 1940 cand America era confruntata cu Germania nazista si se cerea cu insistenta infiintarea unui serviciu secret american adaptat realitatii dure. Filmul penduleaza intre doua planuri, cel al anilor celui de-al doilea razboi mondial, cand Edward lucreaza la Londra, si cel al inceputului razboiului rece, cand americanii spionau rusii si vice-versa. In anii '60, serviciile secrete erau cuprinse de paranoia si pentru Edward Wilson devine din ce in ce mai dificil sa rupa activitatea lui de CIA de sa privata.
Intrebarile pe care le ridica aceasta pelicula, a carei poveste se petrece cu multi ani in urma, continua sa fie actuale. Acum, in 2007, la sase ani de la prabusirea Turnurilor Gemene, Statele Unite introduc de dragul securitatii tot felul de masuri ce pana la urma aduc atingere vietii private a fiecarui cetatean american si nu numai. Tot mai multa lume se intreaba daca acele atentate nu au fost decat un pretext pentru un control mai strict al populatiei. In "Agentia secreta", se discuta o situatie destul de asemanatoare. Oare dezvoltarea si expansiunea URSS-ului nu a fost doar o justificare pentru infiintarea CIA-ulului?
Robert de Niro a adus in lung-metrajul sau actori valorosi care dau substanta acestei productii. In rolul sotiei personajului principal este Angelina Jolie care dupa atatea filme mediocre in care a jucat, revine cu o interpretare buna. In alte roluri secundare apar actori precum Alec Baldwin, William Hurt si John Turturro. Principalul pacat al acestui thriller politic este durata mult prea mare, de mai bine de doua ore. Oricum, regizorii de la Hollywood au inceput sa depaseasca lungimea clasica de o ora si jumatate pentru un film si de multe ori asta se intampla fara o reala motivatie.
Filmografie Robert de Niro (Regizor)
Agentia secreta (2006)
The Good Shepherd
Poveste din Bronx (1993)
A Bronx Tale
Vlad BASALICI  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-04-13
 17:13 
Faptele presedintelui, neconstitutionale, dar nu atat de grave  2007-04-05
3 comentarii
 15:10 
Si Ucraina, la mana Curtii Constitutionale  2007-04-05
 15:09 
Tiraspolul inaspreste legile sigurantei dupa modelul rus  2007-04-05
 Top afisari / comentarii 
 Cu sau fara Traian (3930 afisari)
 Provocarea (2961 afisari)
 Daci in Britania? (2656 afisari)
 Miliardari la braconaj (2605 afisari)
 Viata in afara legii (2469 afisari)
 ''A venit timpul ca Basescu sa plateasca'' (471 afisari)
 Moscova ameninta cu anchetarea penala a lui Boris Berezovski (79 afisari)
 Ministrul Apararii consulta aliatii pentru retragerea din Irak (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00691 sec.