Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Au inceput audierile in cazul cameramanului TVR agresat de suporteri
"Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie
 11 aprilie, 15:01 
Incidente in tribune (foto: Rompres)
Unul dintre suporterii care l-au agresat pe cameramanul postului public de televiziune inaintea derby-ului Steaua - Dinamo, s-a prezentat in aceasta dimineata, insotit de un avocat, la Sectia 22 de Politie, din cartierul Drumul Taberei. Tanarul a fost audiat de oamenii legii in legatura cu motivele pentru care l-a lovit pe cameramanul TVR. Catalin Iordan, poreclit Tweety, a fost identificat si dat in urmarire de poli�ie in cursul zilei de ieri. Operatorul TVR Robert Cristea a fost lovit cu lanturi peste picioare, iar camera video i-a fost sparta, sambata trecuta, inaintea meciului Steaua - Dinamo. In timp ce Cristea a reclamat lipsa de interventie a Jandarmeriei calare, aflate in zona, fortele de ordine il considera principal responsabil de incident, pentru ca ar fi depasit aria aflata sub protectia lor.
Catalin Iordan, unul dintre suporterii care au lovit cu lanturile peste picioare cameramanul echipei de stiri a TVR, inaintea partidei de fotbal Steaua - Dinamo, s-a prezentat in aceasta dimineata in jurul orelor 11.00, impreuna cu un avocat, la Sectia 22 Politie.
In cursul zilei de sambata, operatorul Robert Cristea a surprins video un grup de suporteri stelisti care incercau sa escaladeze un gard. In acel moment, din grup s-au desprins cativa tineri care care au vrut sa-l impiedice sa ii filmeze, lovindu-l cu lanturi la picioare si incercand sa ii distruga camera de filmat.
La scurt timp de la producerea incidentului fortele de ordine au demarat procedurile de identificare a agresorilor, formand un cerc de suspecti.
Robert Cristea: Jandarmii nu au intervenit la timp
Cristea a declarat, citat de Rompres, ca nu-si explica ura agresorilor fata de presa si "nici lipsa de reactie a jandarmilor care se aflau acolo pentru a mentine ordinea si care nu au schitat nici cel mai mic gest pentru a-l salva de pumnii celor care l-au atacat".
Jandarmeria: Victima este principalul vinovat
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei, citat de Mediafax, unul dintre principalii vinovati este victima insasi, pentru ca nu a respectat perimetrul de actiune trasat de jandarmi. "Cameramanul TVR nu a respectat recomandarile si masurile impuse de catre fortele de ordine, asumandu-si riscul de a intra in mijlocul suporterilor, fara a informa fortele de ordine asupra intentiilor sale", se arata in comunicatul Jandarmeriei.
Institutia citata a specificat faptul ca fortele de interventie au sarit in ajutorul operatorului. "In momentul in care operatorul TVR s-a apropiat de fortele de ordine, dupa cum se poate vedea si pe imaginile video, a avut loc interventia jandarmilor pentru protejarea acestuia".
Reprezentantii Jandarmeriei au justificat lipsa de interventie a fortelor calare prin faptul ca, in conformitate cu normele tactice de folosire a cailor din dotare "este strict interzis jandarmului calare sa descalece de pe cal pentru a interveni intr-o astfel de situatie, care implica aglomerari mari de persoane", se mai arata in comunicatul Jandarmeriei.
Filmul incidentului
Un grup de aproximativ 70 - 80 suporteri ai echipei Steaua Bucuresti au incercat sa ajunga in incinta Complexului Sportiv printr-o spartura a gardului ce imprejmuieste curtea Complexului.
Respinsi de patrulele de jandarmi calare, acestia au agresat cameramanul TVR care incerca sa surprinda pe banda respectivul moment, spargandu-i acestuia obiectivul camerei de filmat.
Imaginile video puse la dispozitie de catre TVR au reprezentat principala proba in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala a celor implicati in incident. In urma analizei cadrelor, s-a stabilit ca sase fani din grupul care l-a agresat pe cameramanul TVR, Robert Cristea, sunt in baza de date cu suporteri violenti, iar aceste informatii au fost puse la dispozitia organelor de politie.
Seful statului a condamnat agresivitatea suporterilor la adresa jurnalistilor
Presedintele Traian Basescu a declarat ca atitudinea agresiva a suporterilor la adresa jurnalistilor nu este una "normala".
"Nu mi se pare normala agresivitatea suporterilor la adresa jurnalistilor, nimic din ce-i agresiv nu mi se pare normal pentru o lume civilizata", a afirmat Basescu, in legatura cu incidentul in cauza.
Steaua risca suspendarea terenului
Astazi Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal se intruneste pentru a analiza incidentele provocate de suporteri la derbyul Steaua - Dinamo.
Chiar inainte de aceasta sedin�a, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a hotarat sa modifice regulamentul si a reintrodus articolul conform caruia cluburile cu terenul suspendat vor juca partidele pe teren propriu, dar fara spectatori.
REACTII LA CALD
Bogdan GHEORGHE, redactor Departament Sport:
"Pentru ca astfel de incidente sa nu se mai repete, este nevoie ca in urma audierii suporterului stelist la Politie sa fie dictate sanctiuni mai dure. De asemenea, anuntata ancheta interna din cadrul Jandarmeriei ar trebui sa scoata rapid la lumina niste vinovati, fiindca violentele de pe stadioane, impotriva spectatorilor obisnuiti si, mai nou asupra jurnalistilor aflati la datorie, trebuie curmate inainte de producerea unor tragedii."
C.S.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-04-11
 18:55 
Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui
 15:02 
Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.