Ziua Logo
  Nr. 3896 de marti, 3 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Sedinta joviala de guvern
Alianta DA mai supravietuieste o zi
 28 martie, 17:11 
Mircea PAUN - ZIUA Foto
In timp ce se discuta scenarii despre restructurarea Guvernului si este asteptata o eventuala decizie in acest sens, premierul Calin Popescu Tariceanu nu a deschis discutia despre subiect la sedinta Executivului de astazi. Si, potrivit unor participanti la sedinta, nici democratii nu au pomenit nimic despre aceasta tema, relateaza NewsIn. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat dupa sedinta - in care s-a discutat despre curent electric in toata tara, un proiect de finantare a lucrarilor la Stadionul National etc. - ca nu are nici o informatie legata de o eventuala declaratie a premierului Tariceanu in acest sens, in cursul zilei de azi. Antena 3 sustine, pe surse liberale, ca premierul va anunta maine restructurarea Guvernului. Iar Mediafax anunta azi dimineata, pe surse democrate, ca premierul s-ar fi inatlnit azi-noapte cu Adrian Videanu si i-ar fi spus acestuia ca mai are nevoie timp pentru a se decide.
Purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, a declarat ca in sedinta de azi a Guvernului nu s-a discutat despre restructurarea Cabinetului, precizand totodata ca nu are nici-o informatie legata de momentul in care premierul Tariceanu va anunta modificarea structurii guvernamentale.
Sedinta de Guvern de azi a fost calma, potrivit unora dintre ministri, care au declarat, pentru NewsIn, ca premierul Tariceanu a fost relaxat, pe alocuri chiar jovial pe parcursul reuniunii. Potrivit unor ministri liberali, faptul ca sedinta de Guvern s-a incheiat fara confruntari si decizii politice radicale nu inseamna ca premierul Tariceanu a abandonat ideea de a elimina PD de la guvernare si de a prezenta Parlamentului saptamana viitoare un Cabinet PNL-UDMR.
Maine?
Premierul va anunta restructurarea guvernului maine, sustin surse liberale pnetru Antena 3. Luni, ar urma sa aiba loc audierea ministrilor la comisii, iar marti - votul in Parlament.
Cu Alianta la tribunal
Daca premierul Tariceanu va forma un Guvern fara democrati, iar PD nu va vota pentru investirea noului cabinet, liberalii vor rupe protocolul Aliantei inclusiv la tribunal, asa cum prevede legea. Declaratia apartine vicepresedintelui liberal Crin Antonescu, care precizeaza insa ca, pentru moment, liberalii nu au luat nici o decizie in acest sens, relateaza Realitatea Tv.
Crin Antonescu spune ca declaratia premierului de acum cateva zile care constata decesul Aliantei a fost una simbolica, menita a atrage atentia ca, in acest moment, Guvernul Aliantei nu mai poate functiona. O decizie in ceea ce priveste viitorul Aliantei PNL-PD va fi luata abia dupa ce premierul va hotari noua structura a Executivului.
In opinia lui Crin Atonescu, Alianta ar continua sa existe chiar si in conditiile in care premierul ar veni cu o formula de Guvern fara PD. Acest lucru ar fi posibil insa numai daca democratii nu se vor impotrivi investirii acestui cabinet. Potrivit legii partidelor, orice modificare in componenta aliantei politice sau in protocolul de asociere se comunica la Tribunalul Bucuresti pentru inregistrare.
REACTII LA CALD
Ovidiu BANCHES, redactor Departament Politica Interna:
"Nu este deloc surprinzator faptul ca premierul Tariceanu nu a supus discutiei, in sedinta de Guvern, tema restructurarii Cabinetului. Decizia in privinta modificarii structurii guvernamentale apartine exclusiv primului ministru, aspect recunoscut inclusiv de cei despre care se spune ca vor parasi Palatul Victoria. Discutarea sensibilei teme in sedinta Executivului nu ar fi adus nimic nou in peisajul afectat de negocierile politice esuate."
 Afisari: 235  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
bomba   de cosor ion
A r h i v a
Stirile zilei 2007-04-03
 16:02 
CSAT cu scantei  2007-03-28
 15:59 
Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam  2007-03-28
 Top afisari / comentarii 
 O ipoteza socanta (8038 afisari)
 Guvernul cel mai mic (4954 afisari)
 Liberalii isi joaca ultima sansa (2541 afisari)
 Partidul vesnic castigator (1692 afisari)
 Basescu: Noul Cabinet nu respecta vointa electoratului (1675 afisari)
 Parlamentul voteaza noul Guvern (262 afisari)
 Judecatori ai Curtii Constitutionale, acuzati de colaborare cu Securitatea (68 afisari)
 Criza politica in Ucraina (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00757 sec.