Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Ion Mihai Pacepa dezvaluie
Armata invizibila a lui Ceausescu a ramas aproape intacta
 22 martie, 16:17 
Ion Mihai Pacepa
ZIUA continua sa va prezinte dezvaluirile fostului general Ion Mihai Pacepa. In editia de maine a ziarului nostru puteti citi un amplu material privind Directia de Informatii Externe (DIE) a regimului Ceausescu, in care Pacepa, alias Mihai Podeanu, scoate la lumina informatii tinute pana acum sub tacere, privitor la intrarea in legalitate a acestui serviciu. Informatiile oferite de Pacepa sunt cu atat mai grave, cu cat acesta precizeaza ca numerosi membri ai fostelor Servicii ale Securitatii sunt inca activi in structurile informative actuale.
"Dictatorii comunisti, si apoi fostul presedinte Ion Iliescu, au facut tot ce le-a stat in puteri ca sa convinga Romania ca nu exista deosebiri fundamentale intre serviciile de spionaj comuniste si cele occidentale", isi incepe Pacepa seria dezvaluirilor.
Considerandu-se "atotstiutori, si fara nevoie de informatii", comunistii au transformat DIE dintr-un sistem de strangere de informatii politice si militare de importanta nationala, intr-unul ce se ocupa mai degraba cu "colectarea" bunurilor emigrantilor romani.
"In 1955, cand am devenit ofiter DIE, jegmanirea emigrantilor era deja o arta. Acestia erau ademeniti sau santajati de DIE sa-si lase parte din avere rudelor din tara, reale sau inventate, care n-au primit niciodata nimic", scrie Pacepa.
"La mijlocul anilor 1960, vanzarea de evrei, germani si romani a devenit o alta specialitate a DIE. In 1978, cand m-am rupt de Ceausescu, acest targ de sclavi adaugase peste 400 milioane de dolari la tezaurul tiranului. In acelasi an, Comitetul Politic Executiv al PCR a analizat activitatea de spionaj industrial a DIE din ultimii cinci ani, si a conclus ca ea a ajutat Romania sa economiseasca 600 - 800 milioane de dolari furand din Occident tehnologiile pe care Romania ar fi trebuit sa le cumpere", a adaugat fostul general.
Ion Pacepa, nume fictiv Mihai Podeanu
Vazuta prin perspectiva istoriei, DIE a fost "un fel de mafie externa" a dictatorului comunist, si, ca in orice mafie, "cadrele DIE au fost invaluite in deplin secret".
"In 1978, cand am cerut azil politic in SUA, lumea stia ca eram secretar de stat in Guvernul roman dar nimeni - nici macar sotia si fata mea - nu cunostea ca eram de fapt seful armatei de spioni industriali a Romaniei.
In 1955, cand am devenit ofiter DIE, am fost incadrat sub numele Mihai Podeanu, si Podeanu am ramas toti cei 23 de ani cat am lucrat acolo", scrie Pacepa.
Decretul 73 - intrarea DIE in legalitate
Decretul 73, privind intrarea in legalitate a DIE a fost semnat de Ceausescu la 23 iunie 1973, pentru ca, la numai un an de la aceasta data, DIE sa numere deja 560 de ofiteri deplin conspirati. In sistemul comertului exterior (minister si intreprinderi de import-export). Colonel Nicolae Nicolae, ministru secretar de stat, colonel Constantin Stanciu, ministru adjunct, colonel Constantin Olcescu, directorul general al vamilor, si general Nicolae Raceu, directorul de personal al MCE, sunt doar cateva nume din aceasta armata conspirata a DIE.
In prezent, armata lui Ceausescu este aproape intacta
"In ultimii saptesprezece ani, Romania a demolat majoritatea barierelor ridicate de comunisti intre ea si restul lumii precum si intre romani, si o noua generatie se straduie sa dea tarii o noua identitate nationala. Din pacate insa armata invizibila a lui Ceausescu a ramas aproape intacta, si a inceput sa-si imbogateasca proprii membri", mai afirma Ion Mihai Pacepa.
"O buna parte a celor 3.280 ofiteri conspirati ai DIE au devenit nouveaux riches, si au reusit sa-si ascunda apartenenta la spionajul lui Ceausescu deoarece acesta i-a dotat cu carti de munca, livrete militare, buletine de identitate si alte acte fictive ce atesta ca ar fi lucrat in institutii civile. Aceasta face ca Romania si Rusia sa fie singurele tari din fostul bloc sovietic in care identitatea spionilor comunisti ce au instrumentat Razboiul Rece continua sa fie invaluita in secret", incheie Pacepa.
Cititi mai multe in editia ZIUA de maine!
REACTII LA CALD
George Tarata, sef Departament Antifrauda:
"Generalul Ion Pacepa dezvaluie culisele aparitiei si intrarii in legalitate a Directiei de Informatii Externe a Departamentului Securitatii Statului. De asemenea, Pacepa face o alta dezvaluire cu adevarat socanta: o mare parte dintre ofiterii acoperiti ai DIE au reusit sa-si ascunda apartenenta la spionajul fostului dictator Nicolae Ceausescu si sa nu fie deconspirati nici pana in ziua de azi".
C.S.  
 Afisari: 973  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Armata invizibila a lui Ceausescu a ramas aproape intacta   de ionescu
Armata invizibila a lui Ceausescu   de niculita31
Tiii, acu sa te tii !   de alwis46
A r h i v a
Stirile zilei 2007-03-28
 16:16 
Precedentul Nastase  2007-03-22
1 comentariu
 15:52 
PSD ameninta cu motiunea, PD vede aliante PNL-PSD-PRM-PC  2007-03-22
1 comentariu
 15:51 
Requiem (Recviem)  2007-03-22
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.