Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Milioane de oameni se grabesc sa devina locatarii virtuali ai unor lumi online, sustin analistii Screen Digest
Lumile virtuale valoreaza peste un miliard de dolari
 21 martie, 15:24 
Imagine din Final Fantasy Online, una dintre cele mai populare lumi virtuale
Jocuri video precum "World of Warcraft" si lumi virtuale ca "Habbo Hotel" se transforma rapid in platforme sociale importante, subliniaza studiul realizat in Europa si America de Nord de analistii de la Screen Digest.
Piata jocurilor online multiplayer valoreaza peste un miliard de dolari, iar veniturile obtinute din abonarea la aceste jocuri vor ajunge la 1,5 miliarde de dolari in 2011, potrivit unui raport al firmei de cercetare Screen Digest, citat marti de BBCNews.com.
Piata se va dezvolta in viitor odata cu aparitia unor noi genuri de jocuri, precum cel al lumilor virtuale ("Second Life"), animalele de companie online ("Neo pets") si jocurile sportive online, mai anunta raportul Screen Digest.
Studiul mai arata ca grupurile de media traditionale se vor orienta catre lumea 3D online chiar daca, deocamdata, nu sunt asociate cu jocurile pe internet. "Aceste companii vor urmari sa isi construiasca comunitati online pentru a recupera veniturile din publicitatea offline, aflate in scadere", mai spune studiul.
Jocul "World of Warcraft" are opt milioane de abonati si detine, astfel, peste 50% din piata jocurilor online.
Dezvoltarea lumilor virtuale ramane totusi limitata comparativ cu dezvoltarea pietei de video "on demand" (la cerere), care este estimata pentru 2011 la 11,4 miliarde de dolari.
Screen Digest este o companie de analiza si de cercetare a pietei internationale de media si acopera domenii precum media interactive, filmul, televiziunea, cablu si cinema.
REACTII LA CALD
Romeo PLATICA, secretar de redactie: "
"Ca persoana dintr-o generatie mai veche, cu un ochi regret ca s-a trecut de la sotron si poarca, la <<World of Warcraft>>, dar trebuie sa recunosc ca lumile virtuale sunt mult mai seducatoare. Sa te pui in pielea unui razboinic, a unui constructor sau a unui lider de orice fel e o senzatie fara comparatie. Cam ca in <<Billy Mincinosul>>. Altfel utopiile si distopiile au cucerit demult mintile oamenilor. Asa dupa cum, sa nu uitam, barbatii au fost sute de mii de ani vanatori si razboinici, iar femeile... culegatoare. Cat despre autismul si autoritarismul care se nasc din frecventarea acestor lumi de pe monitor, ramane sa mai discutam."
A r h i v a
Stirile zilei 2007-03-24
 15:58 
Procedura de demitere a presedintelui a fost simplificata  2007-03-21
4 comentarii
 15:57 
ULTIMA ORA: Comisia Voiculescu cere suspendarea presedintelui Traian Basescu  2007-03-21
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00734 sec.