Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani
 22 februarie, 16:16 
Asa arata acum cimitirul romanesc de la Tighina
Lucrarile de distrugere a cimitirului ostasilor romani de la Tighina continua intr-un ritm alert. Dupa ce, in ultimele trei saptamani, au fost scoase toate crucile si nivelat terenul, in prezent este adus pamant pentru inaltarea nivelului. Osemintele ostasilor romani nu au fost exhumate, insa autoritatile transnistrene intentioneaza sa construiasca un memorial al Armatei Sovietice care sa stearga amintirea soldatilor romani. Nu ratati maine in ZIUA un fotoreportaj in exclusivitate de la fata locului semnat de George Damian.
REACTII LA CALD
Victor RONCEA, sef Departament Politica Externa:
''Institutiile fundamentale ale statului se afla la ora aceasta sub un atac concertat, venit chiar din interiorul unei Romanii re-ocupate de interese straine tarii. In acelelasi timp, la scara regionala, atacul este completat de strategii rusi, in coasta Romaniei, la granita NATO. Profanarea, desacralizarea cimitirului eroilor romani de la Tighina (dar si germani si suedezi), se inscrie in aceasta provocare imensa la adresa noii frontiere strategice a Uniunii Europene si Statelor Unite cu Rusia, prin Marea Neagra. Din nefericire pentru Romania, institutiile care ar trebui sa asigure apararea statului, a onoarei si memoriei tarii, sunt aproape incapabile de o reactie eficienta si coerenta. Mai ales cand sefii lor se acuza reciproc de relatii cu mafia trans-frontaliera dominata, evident, de aceasi Rusie care face presiuni in Transnistria. Aceasta criza fara precedent a statului roman ar putea constitui testul de maturitate si pentru o societate civila romaneasca. Din pacate, aceasta nu exista si ce avem se afla in mare parte sub influenta acelorasi factori numiti mai sus, straini de Romania. Ramane de vazut ce resurse are aceasta tara pentru o regenerare completa, atat de mult asteptata. Asadar: <<Tighina, extrema-urgenta!>>''
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-22
 20:42 
Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul".
 16:35 
Romania microbista in fierbere
 16:32 
Printul Harry, militar in Irak
 16:18 
Guvernele roman si bulgar dezmint interceptarea telefoanelor
 16:15 
Paris, je t'aime (Orasul iubirii)
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00794 sec.