Ziua Logo
  Nr. 3854 de marti, 13 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Ascultati interviul in care Sergiu Medar recunoste ca Traian Basescu s-a implicat personal in cazul celor doi romani retinuti in Irak
 13 februarie, 16:06 
Sergiu Medar
Intr-un interviu acordat Ziarului ZIUA, Sergiu Medar, consilier prezidential si seful Departamentului Securitatii Nationale, recunoste ca Traian Basescu s-a implicat personal pentru ca cei doi romani retinuti in Irak de trupele americane sa fie eliberati deoarece mass-media au acordat o importanta deosebita acestui caz. ZIUA va prezinta, atasat, fragmente din acest interviu.
Pe de alta parte, la sosirea in Romania, Adrian Ganceanu si Nelu Ilie s-au aratat deranjati de faptul ca presa a relatat despre situatia lor din Irak si au tinut sa multumeasca numai Ministerului de Externe, armatei romane si sefului statului pentru eliberarea lor.
In editia tiparita si varianta electronica de maine a ziarului ZIUA puteti citi (asculta) interviul integral pe care Sergiu Medar l-a acordat ziarului nostru, in care dezvaluie si alte amanunte legate de arestarea celor doi romani in Irak.
REACTII LA CALD
Victor RONCEA, sef Departament Externe:
"Informatia pe care colegul nostru Doru Dragomir a reusit sa o extraga de la domnul general Sergiu Medar, care, profesionist, a divulgat exact cat dorea, nu poate decat sa ne incante. Domnia sa releva ceea ce noi am aratat inca din primele momente ale dezvoltarii scandalului legat de atitudinea MAE privind romanii acuzati de spionaj in Irak si inchisi de trupele Coalitiei. Si anume, dupa cum scriam atunci in materialul <<Sa cada capete!>>, ca rolul presei se dovedeste a fi, din nou, determinant in consolidarea democratiei romanesti in vesnica tranzitie. Pentru ca tot noi suntem cei care trebuie sa cerem ca legea responsabilitatii sa fie aplicata. Ma bucur ca domnul general confirma probitatea noastra, din toate punctele de vedere. Exemplar - si unic pana acum in Romania post-decembrista - vinovatul a platit; cu propriul cap. Ar mai fi de remarcat ca aceasta a fost doar picatura care a umplut paharul in ce-l priveste pe protejatul lui Andrei Plesu, Mihai Razvan Ungureanu. <<Erorile>> sale nu vor putea fi reparate, din nefericire, in urmatoarea perioada a actualului mandat decat daca va fi gasit pentru postul de ministru un roman cu adevarat devotat pentru tara si nu un slujitor al unor interese meschine de grup, anti-nationale, dupa cum s-a dovedit in trecut. Aceasta ar insemna, evident, ca si recentele propuneri pentru pozitii cheie ale diplomatiei sa fie plasate acolo unde trebuie, o data cu cel care le-a recomandat: la cosul de gunoi al Cotrocenilor."
D.D.  
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-13
 16:08 
Referendumul pentru Tinutul Secuiesc, devenit legal in urma sedintei Aliantei
1 comentariu
 16:07 
Alarma falsa cu bomba la Palatul Cotroceni via Teleorman
 Top afisari / comentarii 
 Sotii Mioara si Petre Roman divorteaza (7467 afisari)
 Prostituatele ducelui (4855 afisari)
 Hetz, arma secreta israeliana impotriva balisticii iraniene (3868 afisari)
 In razboi cu Parlamentul (3457 afisari)
 Ungureanu a dat Basarabia pe mana Ungariei si Bulgariei (3251 afisari)
 Referendumul pentru Tinutul Secuiesc, devenit legal in urma sedintei Aliantei (218 afisari)
 Ascultati interviul in care Sergiu Medar recunoste ca Traian Basescu s-a implicat personal in cazul celor doi romani retinuti in Irak (205 afisari)
 Alarma falsa cu bomba la Palatul Cotroceni via Teleorman (116 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00688 sec.