Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes
 7 februarie, 18:57 
Ioan Talpes (ZIUA Foto)
Fostul consilier al lui Ion Iliescu, fostul director al SIE si proaspatul sef de partid Ioan Talpes s-a prezentat astazi la sediul Parchetului in dosarul biletului trimis de premierul Tariceanu sefului statului. Dosar deschis la sesizarea domniei sale. Dupa ce a anuntat ca procurorii au acceptat sa citeze martorii propusi de el, Talpes a tinut sa precizeze ca este "categoric"impotriva suspendarii presedintelui Traian Basescu si a trecut la un nou punct de pe ordinea sa de zi. Si anume, s-a oferit sa indice procurorilor documente secrete sau confidentiale de pe vremea cand era director SIE ca sa puna umarul la rezolvarea cazului Rompetrol.
Presedintele Uniunii Populare Social Crestine (UPSC), senatorul Ioan Talpes, citat in legatura cu sesizarea pe care a facut-o privind biletul trimis de premierul Calin Popescu Tariceanu presedintelui Traian Basescu, a declarat la iesirea din sediul Parchetului General ca procurorii care se ocupa de caz au acceptat citarea si audierea martorilor propusi de el, relateaza NewsIn.
"Am venit sa ma interesez de mersul dosarului (sesizarea privind biletelul trimis de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, in legatura cu Petromidia - n.r.)", a declarat fostul consilier al lui Ion Iliescu, adaugand ca procurorii care se ocupa de caz au acceptat citarea si audierea martorilor propusi de el: presedintele Traian Basescu, ministrul Justitiei, Monica Macovei, premierul Calin Popescu Tariceanu, fostul procuror general, Ilie Botos, si fostul consilier prezidential, Elena Udrea.
Ioan Talpes a mai spus ca, din informatiile pe care le detine, biletelul va sosi in cursul zilei de miercuri, la Parchet.
Intrebat ce pozitie va adopta in disputa privind suspendarea presedintelui, din Senat, Talpes a spus ca nu va vota pentru acest demers.
Senatorul s-a referit si la publicarea de catre Seres a rezolutiei primite de la Palatul Cotroceni de catre fostul ministru al Economiei - pe baza careia Dan Voiculescu, seful de partid al lui Codrut Seres, l-a acuzat pe Traian Basescu de trafic de influenta in favoarea Alro - spunand ca acest lucru este "o greseala" si il duce pe fostul ministru in sfera penalului.
Reamintim ca Ioan Talpes a depus la Parchet o sesizare in care i-a cerut procurorului general Laura Codruta Kovesi "sa se pronunte asupra caracterului biletului trimis de Tariceanu lui Basescu". El sustine ca a facut acest demers pentru ca in opinia sa este necesar sa se pronunte cei abilitati si trebuie ca opinia publica sa vada care este parerea procurorilor in acest caz.
Ioan Talpes declara pe 17 ianuarie, la Buzau, ca spectacolul de "teatru televizat", regizat de Elena Udrea, nu se va opri curand, iar scandalul va avea efecte vizibile in plan politic.
"Nu ii vad pe cei din jurul lui Tariceanu cum il vor mai sustine. Atunci inseamna ca sunt oameni politici fara nici-o moralitate. Sa fie foarte clar, atunci este real ca si actuala conducere a PNL nu reprezinta altceva decat un grup dirijat de Patriciu", preciza senatorul Ioan Talpes conchizand: "Premierul s-a autoeliminat, scriind un astfel de bilet".
Talpes vrea sa ofere Parchetului date de cand era director SIE pentru rezolvarea dosarului Rompetrol
Ioan Talpes impreuna cu secretarul executiv al USPC, Paul Sarbu, au declarat, azi, ca s-au pus la dispozitia Parchetului pentru a indica documente secrete sau confidentiale si locul unde se afla acestea, care ar putea duce la rezolvarea dosarului Rompetrol.
"Atat eu cat si domnul Talpes ne-am pus la dispozitia Parchetului si vom indica documente si locul unde se afla, unele confidentiale, strict secrete, altele secrete de stat pecare domnul Talpes are cunostintadin perioada cand era director al SIE", a precizat Paul Sarbu.
La randul sau, senatorul Ioan Talpes a aratat ca el, impreunacu Paul Sarbu, sunt obligati sa raspunda tuturor demersurilor pe care justitia va face pentru rezolvarea dosarului Rompetrol.
De amintit ca fostul sef al SIE si consilier prezidential Ioan Talpes este si autorul primului memorandum in cazul Petromidia trimis anchetatorilor.
REACTII LA CALD:
Roland Catalin PENA, redactor sef adjunct:
"Ioan Talpes este cel care a lansat pe piata dosarul Rompetrol asa ca din punctul lui de vedere este firesc sa-si duca crucea pana la capat. Nu cred ca detine informatii noi extraordinare, daca le avea, le scotea demult. E posibil ca Talpes sa urmareasca o apropiere intre partidul sau si PD, mai ales ca amandoua se revendica ca fiind populare."
 Afisari: 288  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-07
 15:14 
Hartile Armaghedonului
4 comentarii
 14:23 
Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic
2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.