Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
12 ore de cosmar pentru 3 dintre cele mai importante calculatoare din lume
Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic
 7 februarie, 14:23 
Timp de 12 ore, cel putin 3 din cele 13 computere care contribuie la gestionarea traficului informatic global au fost atacate de hackeri. Atacul este unul dintre cele mai importante de dupa 2002, relateaza Rompres.
Potrivit expertilor, actiunea hackerilor a trecut neobservata de majoritatea utilizatorilor de computere, ceea ce demostreaza ''flexibilitatea'' Internetului. Duane Wassels, cercetator la Asociatia pentru analizarea datelor de web din cadrul Supercomputing Center din San Diego, a afirmat ca nu se stie exact care este motivul acestor atacuri. Totodata, Ministerul american al Securitatii Interne a notat ca ''nu exista informatii care sa sugereze o amenintare iminenta impotriva SUA sau a sistemelor sale informatice''.
Desi hackerii au incercat sa-si ascunda provenienta, s-a constatat ca o parte importanta a acestora si-au avut originea in Coreea de Sud iar tinta atacurilor lor pare sa fi fost UltraDNS, companie care opereaza serverele care gestioneaza traficul pe site-urile cu terminatia ''org'' si altele. Printre aceste servere se numara si unele care apartin Ministerului American al Apararii sau organismului de supervizare a Internetului, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
John Crain, directorul tehnic al ICANN, a mentionat faptul ca atacul de marti a fost mai putin grav decat unul similar din octombrie 2002 datorita evolutiei tehnologiei din ultimii ani.
REACTII LA CALD
Cristina STEFAN, redactor ZIUA on-line:
''Nu cred ca evolutia tehnologiei ne-a salvat ci mai degraba faptul ca hackerii nu erau tocmai bine pregatiti. Asa cum noi folosim instrumente din ce in ce mai complexe pentru a ne proteja de atacuri, asa si atacatorii isi diversifica metodele si, cu siguranta, intrebuinteaza si ei, din plin, tehnologii de varf. Este doar o chestiune de timp pana cand vom asista la un atac mult mai bine coordonat si mai distrugator decat cel de ieri. Pana la urma, toti expertii sunt de parere ca razboiul cibernetic va lua locul razboiului traditional cu sabii, furci, mitraliere si bombe atomice.''
A. E.  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Reactii la rece   de ConanTheBarbarian
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-07
 18:57 
Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes
 15:14 
Hartile Armaghedonului
4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00664 sec.