Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
O noua scrisoare capcana a explodat in Marea Britanie
 6 februarie, 16:20 
Politia londoneza pazeste o cladire de pe Victoria Street (foto: EPA)
Doua persoane au fost ranite in explozia unei scrisori capcana intr-un centru de afaceri din Berkshire, localitate situata la 60 de kilometri de Londra, a anuntat astazi politia locala, citata de Reuters. Incidentul survine la numai o zi dupa ce, un alt dispozitiv de acest gen a explodat in capitala engleza, ranind o persoana. Pana la aceasta ora, nu s-a stabilit o legatura clara intre cele doua evenimente, varianta unui atac terorist nefiind luata in calcul. Desi nu au fost de o amploare similara, atat explozia de ieri, cat si cea de astazi au starnit ingrijorare in randul populatiei, care a retrait spaima evenimentelor sangeroase din iulie 2005. Dupa incidentul de ieri, indicii bursieri au indicat o tendinta de scadere a actiunilor cotate la Bursa londoneza.
"Serviciile de urgenta au avut de-a face cu o explozie de mica putere la o companie din cadrul Oaklands Business Centre'', se arata intr-un comunicat trimis de oficiali agentiilor de presa. Politia a fost chemata la putin timp dupa ora 9.00, (11.00 - ora Romaniei). Autoritatile au decis evacuarea cladirii si au stabilit un perimetru de securitate in jurul acesteia. Compania la care s-a produs atacul incaseaza amenzi in cazul depasirii vitezei legale pe drumurile publice.
Reprezentantii politiei au declarat ca este prea curand sa se stabileasca o legatura intre incidentul de astazi si cel de ieri, cand o femeie a suferit rani minore in urma exploziei unui colet-capcana chiar in centrul Londrei. Cladirea de birouri in care a avut loc incidentul este situata pe Victoria Street, din Westminster, una din arterele principale londoneze, si la o distanta de o mila de Parlamentul Britanic si de Westminster Abbey, doua dintre punctele de atractie ale capitalei Marii Britanii.
Explozia de ieri a avut efecte la Bursa
Actiunile companiilor cotate la bursele europene au inregistrat, ieri, o tendinta de scadere, ca urmare a exploziei unei scrisori-capcana la Londra, consemna Reuters.
Indicele pan-european FTSE Eurofirst 300, al principalelor companii listate in Europa, a atins valoarea minima a sedintei bursiere, dupa ce politia britanica a anuntat incidentul din cladirea de birouri.
La ora 11:30 GMT, indicele se plasa la 1.536,1 puncte, cu 0,1% sub nivelul inregistrat in sedinta precedenta, dupa ce a atins, anterior, minimul de 1.534,35 puncte.
Indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a pierdut 13 puncte dupa anunt, dar a revenit, ulterior, la nivelul de 6.306,5 puncte, cu 0,1% mai putin decat valoarea stabilita in sedinta precedenta.
REACTII LA CALD
Luciana POP, redactor Departament Politica Externa:
"Incidentul de la Londra, desi nu poate fi inca lamurit de politia britanica, dar care a provocat panica, aminteste oarecum de campania dusa, in anii 70 de Armata Republicana Irlandeza (IRA) care folosea scrisori-bomba pentru a intimida autoritatile britanice din Irlanda de Nord".
Cristina STEFAN  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-07
 17:32 
Un referendum pentru Basescu  2007-02-06
4 comentarii
 17:19 
Sistemul ticalosit la bilantul DNA  2007-02-06
 15:52 
Ascultati interviul realizat de Doru Dragomir cu jurnalistul care i-a intervievat pe cei doi muncitori romani in Irak  2007-02-06
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.