Ziua Logo
  Nr. 3849 de miercuri, 7 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
"Cand eram tanar, credeam ca banii si puterea ma vor face fericit. Aveam dreptate"
Bill Gates, mai bogat cu o Stea (a Romaniei)
 1 februarie, 15:59 
Bill Gates (foto: Lucian CURELARIU, ZIUA foto)
Degajat, zambitor, Bill Gates a impresionat Romania prin modestia-i afisata. Nu tu girofaruri, nu tu coloane de masini. Nu stim cat de impresionat a fost el de siglele Microsoft care au imanzit orasul. Cert este ca a promis ca va investi in Romania. Bill Gates, cel mai bogat om al planetei si fondatorul companiei Microsoft, a inaugurat, astazi, Centrul Global de Suport Tehnic. La evenimentul ce a marcat zece ani de activitate ai companiei americane in Romania, au participat premierul Tariceanu si presedintele Basescu. Tot astazi a fost lansat oficial in Romania si sistemul de operare Windows Vista si programele Office 2007 si Exchange Server 2007. Miliardarul american a parasit Romania in jurul pranzului, mai bogat cu o medalie. Este vorba de ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor, atribuita lui Gates de seful statului roman, in semn de "recunoastere a contributiei sale la dezvoltarea industriei IT din lume si din Romania"
Microsoft va investi in continuare in Romania
"Sunt foarte fericit sa fiu aici la prima vizita in Romania, si sa particip la deschiderea unui centru care va ajuta clientii sa rezolve probleme importante. (...) Ne asteptam sa investim in continuare in Romania (...) La Microsoft lucreaza o importanta comunitate de romani - peste 300", a declarat Bill Gates in cadrul evenimentului de inaugurare a Centrului Global de Suport Tehnic al Microsoft in Romania
Gates a lansat oficial in tara noastra noul sistem de operare Microsoft Windows Vista. Fondatorul Microsoft a explicat ca sistemul are multe aplicatii creative de utilizare a programelor si ca este "cel mai sigur sistem de operare" produs de celebra companie americana.
Varianta beta a noului sistem de operare a fost testata de peste cinci milioane de utilizatori, printre care si compania Gecad si programatori romani. "Poate fi folosit de orice spital pentru activitati cruciale", a subliniat Gates.
Windows Vista este cea mai noua versiune a sistemului de operare Microsoft Windows si vine la cinci ani dupa lansarea lui Windows XP. Planul Microsoft este ca la fiecare trei ani sa lanseze o noua editie a sistemului de operare Windows, cu noi facilitati si imbunatatiri.
Fondatorul Microsoft a apreciat ca Romania este lider in aplicarea programelor e-guvenamentale si a declarat ca Microsoft va investi in software pentru a-l face mai acccesibil inclusiv copiilor, pentru a imbunatati sistemul educational, in conditiile in care un miliard de persoane din lume folosesc PC-ul.
Introducerea Internetului in mai multe tari ar putea fi o baza pentru dezvoltarea sistemului educational. "Ne gandim la solutii prin care software-ul sa fie mai usor de folosit, sa ajutam oamenii sa utilizeze mai usor tehnologia. Software-ul poate fi folosit acum peste tot, in masina, la televizor si, evident, pe calculatorul personal.
Speram ca investitiile in Romania sa fie tot mai importante dupa aderarea la UE si ca Guvernul sa investeasca in proiecte informatice, pentru o comunicare mai eficienta si transparenta", a spus Bill Gates.
Gates a devenit Comandor
Primul care a fost invitat sa vorbeasca a fost premierul Tariceanu, care a considerat lansarea Microsoft in Romania un prilej pentru romanii care lucreaza pentru sediile din lume ale grupului Microsoft sa se intoarca si sa-si valorifice talentul in tara. Seful Executivului a explicat ca prin acest pas Romania va putea sa consolideze sectorul IT, "care a inceput sa se manifeste ca un motor puternic pentru economia romanesca". Potrivit acestuia, anual un miliard de euro este dat economiei de acest sector, iar jumatate este indreptat spre export. "Cred ca acesta este viitorul si mai putin segmentele clasice ale dezoltarii industriale", a incheiat Tariceanu.
"Bill Gates este un simbol pentru valori educative si progres, pentru educatie, un simbol pentru munca si lege si pentru responsabilitate sociala", a afirmat Traian Basescu.
In cadrul ceremoniei de astazi, seful statului a gasit de cuviinta sa-l decoreze pe Bill Gates cu distinctia Steaua Romaniei in grad de Comandor, "in semn de apreciere a spiritului de responsabilitate, generozitate si solidaritate cu cei aflati in dificultate, in scopul reducerii inechitatilor sociale pe plan mondial".
Seful statului a declarat ca piratarea in anii '90 a programului Microsoft Office in Romania "a fost pana la urma o invesititie". "Nu aveam legi, dar programul a avut un impact extraordinar, in primul rand a facut din tanara generatie prietena lui Bill Gates si tanara generatie din Romania a descoperit calculatorul. As spune ca un lucru rau, piratarea programelor, a fost, pana la urma, o investitie. O investitie in prietenia fata de Microsoft si Bill Gates si in educarea tinerei generatii", a fost de parere Basescu.
Gates, un tip extrem de amuzant
Bill Gates a devenit celebru si datorita umorului sau. Replici precum cele de mai jos, au facut inconjurul lumii, asemeni povestilor privitoare la succesul sau in afaceri.
"Cand eram tanar, credeam ca banii si puterea ma vor face fericit. Aveam dreptate".
"Cand a fost intrebat cum ar arata angajatul model, Gates a raspuns ca ar trebui sa fie in varsta de 35 de ani si sa aiba 40 de ani experienta in domeniu".
Tot el a fost cel care a comparat progresul tehnologic dintre Microsoft si o renumita companie americana de automobile: "daca ar fi tinut pasul cu tehnologia in acelasi ritm in care a facut-o industria calculatoarelor, atunci am conduce masini care ar fi costat 25 de dolari si ar fi consumat patru litri de benzina la o mie de mile".
Povesti cu cel mai bogat om al planetei
Bill Gates detine, de mai bine de 12 ani, titlul de cel mai bogat om al planetei. Pasiunea pentru calculatoare, avuta inca din copilarie, s-a transformat in timp intr-o afacere extrem de pofitabila. Microsoft, compania americana producatoare de software, are peste 50.000 de angajati in mai multe tari din lumea intreaga. In momentul de fata Microsoft aproape ca detine monopolul sistemelor de operare pentru calculatoare personale cu Windows.
Gates e un filantrop convins. A donat miliarde de dolari copiilor bolnavi si saracilor din Africa si spune ca asta va fi menirea lui in viitor. Bill Gates a infiintat si o fundatie caritabila in anul 2000. Fundatia Bill si Melinda Gates este una dintre cele mai mari organizatii caritabile din lume, care deruleaza proiecte in domeniul sanatatii si educatiei pe intreg Globul. Fundatia este cunoscuta in special pentru contributiile la imbunatatirea sanatatii populatiei din Africa.
REACTII LA CALD
Claudiu COBILANSCHI, Editor Multimedia:
" In contrast cu China, de exemplu, care a refuzat sa introduca in sistemul guvernamental Windows-ul, un sistem de operare de tip proprietar, implementand la nivel de stat un sistem gratuit, Romania a ales sa contribuie cu toate fortele la imbogatirea lui Gates. Asteptam, cu interes, inventarea unei taxe de prima instalare pentru computerele noi, cum se pare ca e la moda...."
Cristina STEFAN  
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Si eu am sarbatorit de zor   de morkov
A r h i v a
Stirile zilei 2007-02-07
 16:44 
Basescu si-a amintit ca fusese informat despre arestarea romanilor  2007-02-01
12 comentarii
 15:57 
Putin promite alegeri democratice, dupa ce le-a cerut serviciilor secrete sa blocheze "extremistii"  2007-02-01
 15:47 
Babel  2007-02-01
 Top afisari / comentarii 
 Reconfigurarea lumii - varianta rusa (4857 afisari)
 Dan Puric, un apologet ortodox (3086 afisari)
 "Spionii" incurca scenariul Cotrocenilor (2795 afisari)
 OTV, intrerupt zece minute (2772 afisari)
 So pe energie! (2598 afisari)
 Hartile Armaghedonului (769 afisari)
 Basescu, Tariceanu, Macovei, Udrea si Botos, martori la sesizarea lui Talpes (288 afisari)
 Hackerii au atacat serverele care gestioneaza traficul informatic (232 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.