Ziua Logo
  Nr. 3830 de marti, 16 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Secretarul general al Guvernului, Radu Stroe: Presedintele Basescu mi-a intins o cursa
 15 ianuarie, 15:58 
Radu Stroe (foto: Bogdan STAMATIN)
Secretarul General al Guvernului, Radu Stroe, a dezvaluit continutul biletului primit de la presedintele Traian Basescu in urma cu cateva luni, la ceremonia de investire in functie, relateaza RealitateaTV. Stroe sustine ca documentul cu pricina este de fapt un fragment din stenograma primei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), in care au fost discutate legile securitatii nationale. In acea sedinta Stroe ar fi cerut grupului de lucru de la CSAT sa puna pachetul de legi, nesecretizat, la dispozitia expertilor grupului de lucru de la Guvern iar Basescu ar fi solicitat secretizarea proiectelor.
''Ei au secretizat legile securitatii acolo, la Cotroceni. Eu le-am spus sa nu ni le dea cu statutul de secret, ca sa le vada opinia publica, dar nu au vrut sa le desecretizeze. Si i-am spus lui Basescu ca, daca mi le da asa, eu am sa le introduc tot secretizate in Comisia SRI din Parlament. Basescu ar fi vrut sa spuna apoi <<Uite, Radu Stroe vrea sa le secretizeze, chiar el si striga peste tot ca eu, Basescu, vreau acest lucru>>, a declarat Stroe, preluat de Antena3. Secretarul General al Guvernului a explicat ca, prin scoaterea din context a fragmentului, s-ar da de inteles ca de fapt ministrul SSG a vrut sa fie secretizate legile sigurantei, fara ca documentele sa fie puse in discutia opiniei publice sau a Parlamentului.
''Mi-a intins o cursa, sperand sa fac vreo prostie. Credea ca am sa-i dau hartia inapoi, ca i-o arunc din mana, cine stie ce tampenie o fi fost in capul lui'', a afirmat Stroe, precizand ca va face public documentul imediat ce se va stabili daca informatiile sunt sau nu clasificate.
Reamintim ca, la finalul lunii mai, la ceremonia de depunere a juramantului, ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, a primit de la Traian Basescu o foaie de hartie, amandoi refuzand sa precizeze ce contine aceasta. Ulterior, Stroe a declarat ca documentul reda o discutie formala cu seful statului, la care au participat si alti politicieni si lideri de institutii. Totodata, ministrul a infirmat zvonurile conform carora foaia ar reda o relatie de colaborare cu fosta Securitate.
Totodata, Stroe a declarat ca-si va da demisia de onoare din functia detinuta in executiv, dupa ce, la Congresul Extraordinar al Partidului National Liberal, a pierdut functia de vicepresedinte pe probleme de administratie, in fata contracandidatului sau Victor Paul Dobre. ''In momentul in care partidul nu-ti acorda investitura intr-o functie pentru care ai concurat cu alti colegi, in acel moment, logica elementara iti dicteaza gestul minim de deminitate sa-ti prezinti demisia'', a explicat Radu Stroe, adaugand ca isi va depune cererea de eliberare din functie in termen de una-doua saptamani''.
Pentru mai multe detalii legate de acest subiect cititi si:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2006-06-02&id=200847
REACTII LA CALD
Razvan GHEORGHE, redactor Departament Politica Interna:
''La numai cateva zile dupa ce Elena Udrea a aruncat bomba biletelului, sarabanda biletelelor continua. Se pare ca ultima moda a reglarilor de conturi politice din Romania rezida in invocarea unor biletele compromitatoare care, daca nu exista, sunt roz-galbene-cu antet. Daca protagonistii scandalurilor nu vor da la iveala probele palpabile, sarabanda biletelelor poate deveni un brand al superficialitatii clasei politice romanesti''.
A. E.  
A r h i v a
Stirile zilei 2007-01-16
 16:15 
Vizita regala la CNSAS  2007-01-15
 15:50 
Fauna din Marea Neagra ar putea suferi modificari genetice din pricina incalzirii climaterice  2007-01-15
 Top afisari / comentarii 
 Suveica avocatilor (4962 afisari)
 Orgiile magnatilor rusi in Alpi (3919 afisari)
 Harta noii Romanii (3512 afisari)
 Elena Udrea, intre Coana Joitica si "Cabinetul Doi" (3353 afisari)
 Miscari bizare la Phenian (3131 afisari)
 Ping-pong cu legile sigurantei (160 afisari)
 Glob de Aur pentru un film produs in Romania (63 afisari)
 Consiliului Judetean Brasov vrea cu orice pret castelul Bran (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00665 sec.