Ziua Logo
  Nr. 3791 de luni, 27 noiembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editia de ora 16
Flutur la final de mandat
 24 noiembrie, 16:16 
Fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur (foto: Mircea PAUN)
Fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, a tinut sa-si prezinte bilantul intr-o conferinta de presa. Si, probabil, pentru ca nu mai putea astepta pana la reintoarcerea in tara a lui Calin Popescu-Tariceanu, i-a pregatit o epistola. Scrisoarea descrie prioritatile in agricultura, in viziunea lui Flutur. Pentru a nu-i tine pe ziaristi cu sufletul la gura, el le-a dezvaluit care sunt acestea: ecarisajul, cota de lapte, identificarea animalelor si agentiile de plati. Pe final, Flutur a mentionat ca nu stie cine ii va lua locul la conducerea institutiei dar ca spera ''sa ne revedem curand''.
Trei probleme esentiale
Fostul ministru a declarat ca sunt trei probleme esentiale in domeniul agriculturii, pe care a incercat si a reusit sa le rezolve in timpul mandatului. ''In primul rand, se poate vorbi de o reforma structurala, si anume de aparitia a 30.000 de ferme moderne in Romania. In al doilea rand, este vorba de reforma institutionala, Ministerul Agriculturii finalizand strategia de descentralizare''.
Cea de-a treia problema este legata de integrare si se refera la agentiile de plati, ecarisajul, cota de lapte si identificarea animalelor. Gheorghe Flutur chiar ii intinde o mana de ajutor premierului, caruia ii va trimite o scrisoare in care ii va prezenta prioritatile in domeniu. ''Am pregatit o scrisoare catre Calin Popescu Tariceanu prin care ii prezint prioritatile, pentru ca asa este corect sa procedez'', a spus fostul ministru al Agriculturii.
''Din sampania integrarii va bea fiecare cetatean roman, cum voi bea si eu, dar cu constiinta impacata ca am muncit si eu la acest lucru, a mai declarat Gheorghe Flutur.
Flutur: Eu sper sa ne revedem curand
Flutur spera ca inlocuitorul lui sa fie un profesionist. ''Ca simplu membru de partid sper sa fie numit un profesionist. Chiar daca acestia pot veni din diverse domenii, intre cultura si agricultura exista diferente. Apreciez actul responsabil si corect al presedintelui tarii in privinta revocarii mele din functie pentru ca era normal ca acest minister sa nu ramana intr-un provizorat sau in ceata'', a spus Gheorghe Flutur, citat de Rompres.
Fostul demnitar nu se pronunta nici in privinta numelui unui eventual candidat la fotoliul de ministru al Agriculturii, pronosticurile date intr-o zi de vineri nefiind specialitatea sa. ''Dar sper sa ne revedem curand'', a promis el.
Vosganian nu vrea la Agricultura
Prezent la Craiova pentru a prezenta in cadrul Filialei PNL Dolj strategia liberala post-aderare, senatorul Varujan Vosganian a declarat ca nu va accepta postul de ministru al Agriculturii daca i se va propune. Vosganian si-a motivat decizia afirmand ca in Comitetul Executiv al Partidului National Liberal s-a opus retragerii sprijinului politic lui Gheorghe Flutur si nu i se pare principial ca acum sa se grabeasca sa-i ia locul. ''Nu pentru ca aceasta functie nu ar fi onoranta, insa nu doresc sa fiu un om de criza. Acest post nu mi s-a propus si, probabil, ca dupa aceste declaratii nici nu mi se va propune. Oamenii sunt ca elementele in Tabelul lui Mendeleev - fiecare la locul lui''.
La randul lui, premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca va face o nominalizare pentru postul de ministru al Agriculturii doar dupa ce se va consulta cu ceilalti membri ai conducerii PNL. ''Nu voi lua o astfel de decizie din strainatate'', a declarat, pentru Pro TV, Calin Popescu-Tariceanu, aflat in Franta, unde a suferit o interventie chirurgicala la genunchi.
REACTII LA CALD
Mihai Toader, redactor sef Departament Politica Interna:
''Gheorghe Flutur a reusit performanta ca in mai putin de o saptamana sa piarda sprijinul politic al PNL si fotoliul de ministru al Agriculturii. ''Recordul'' obtinut de Flutur se datoreaza presiunilor gruparii Stoica. Platformistii au calculat gresit cand au estimat ca Tariceanu va fi debarcat daca Flutur si ai lui vor face o dizidenta din interior. La ''realizarile'' de ordin politic se adauga si cele profesionale, referitoare la gestionarea dezastruoasa a gripei aviare in Romania''.
Adrian ENCULESCU  
A r h i v a
Stirile zilei 2006-11-27
 16:25 
Dinamo - meci pe teren si in avionul spre Bruges  2006-11-24
6 comentarii
 16:07 
Urs Luthi la Bucuresti  2006-11-24
 Top afisari / comentarii 
 Arma secreta a KGB a devenit mai letala (4109 afisari)
 Urechea din cer (3733 afisari)
 Balbaieli la nivel foarte inalt (3231 afisari)
 Balul miliardarilor (3174 afisari)
 Avocatul diavolului (3074 afisari)
 Noi audieri in Dosarul tradare si spionaj (373 afisari)
 "Codul lui Da Vinci", partea a doua (194 afisari)
 Alergatura dupa functii in PSD, pe ultima suta de metri (181 afisari)
 Borat lanseaza un single de Craciun (117 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00734 sec.