Ziua Logo
  04:24, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Guma de mestecat ii face pe elevi mai destepti

Guma de mestecat nu e atat de daunatoare pe cat se credea! Un studiu facut de cercetatorii Institutului de Stiinta Wrigley, din SUA, arata ca guma de mestecat ii ajuta, de fapt, pe elevi sa obtina rezultate mai bune la invatatura. Concluziile cercetarii au fost publicate joi, de cnn.com.

La realizarea studiului, au participat 108 elevi de clasa a VIII-a, din Texas, care studiaza matematica. Acestia au fost impartiti in doua grupe si supravegheati timp de 14 saptamani. Elevii din primul grup au mestecat guma in timp ce isi faceau temele si in timpul unor evaluari orale la care au fost supusi. Elevii din cel de-al doilea grup nu au avut voie sa mestece guma deloc.

Rezultatele au fost surprinzatoare! Elevii care au mestecat guma au obtinut la teste un scor cu trei procente mai mare fata de colegii din a doua grupa. In plus, ei au avut si note mai mari la scoala, au avut nevoie de mai putine pauze, au fost mai atenti in timpul cursurilor si au stat linistiti mai mult timp decat colegii lor care nu au mestecat guma.

"Mestecarea gumei este o unealta la indemana pe care elevii o pot folosi pentru rezultate academice mai bune", a declarat Craig Johnston, coordonatorul cercetarii.

Cine mesteca guma, arde 11 calorii pe ora

Un alt studiu asupra gumei, facut de cercetatorii de la Louisiana State University, a demonstrat ca oamenii care mesteca guma iau mai putine gustari gen snacks-uri, intre mese. Guma reduce apetitul indivizilor si are foarte putine calorii. Plus ca se ard 11 calorii pe ora mestecand guma. Un alt beneficiu adus de guma de mestecat este acela ca previne aparitia cariilor. Reprezentantii Asociatiei Americane a Stomatologiei spun ca cei care mesteca guma fara zahar timp de 20 de minute, dupa masa, au mai putine carii. Explicatia este ca in timpul mestecatului de guma se produce o cantitate mai mare de saliva, care protejeaza dintii si distruge acizii si bacteriile.

Guma mai este buna si in cazul celor care au hiperaciditate stomacala, tot cantitatea crescuta de saliva datorata mestecatului fiind benefica in reducerea aciditatii. Totusi, expertii avertizeaza ca un consum mare de guma de mestecat poate avea efecte laxative.

R.P.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00465 sec.