Ziua Logo
  03:18, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Inspirat de alegerea lui Obama la Casa Alba, arhiepiscopul de Atlanta vede un viitor Papa negru

Arhiepiscopul metropolitan de Atlanta, Wilton Daniel Gregory, primul presedinte de culoare al Conferintei Episcopale a Statelor Unite, originar din Chicago, cartierul general al lui Obama, a facut o paralela unica intre Casa Alba si Vatican afirmand ca "gratie ultimelor pontificate, Curia a devenit internationala, iar acum Biserica este gata sa accepte un Papa de culoare".

"Este un mare pas pentru omenire, semn ca in Statele Unite tema rasei si problema discriminarii au fost depasite. Obama presedinte dovedeste gradul de maturitate atins de americani si, sper, ca va fi o demonstratie definitiva de reconciliere. Si Biserica a facut pasi inainte impresionanti. Cred ca in Vatican recentele pontificate au desfasurat o activitate excelenta pentru a face Curia internationala si cosmopolita, ducand la Roma membri ai unui larg spectru de rase si natiuni pentru a-l asista pe Papa in functiile desfasurate in Biserica centrala. In felul acesta, se ofera o viziune despre Biserica cu indatoririle sale si cu misiunile sale internationale si in aceasta se vede si o reflectare a deosebirilor si a diversitatilor importante pe care le aduc in Curie prelatii din Africa, din Asia si de pe toate continentele. Ei lucreaza impreuna in Vatican pentru ca Biserica sa dea dovada de reala sa identitate mondiala", a subliniat arhiepiscopul pentru ziarul italian La Stampa, citat de Agerpres.

Insusi actualul Suveran Pontif, fostul cardinal Joseph Ratzinger a declarat in trecut ca ar fi frumos daca urmatorul Papa ar fi african, iar Wilton Daniel Gregory sustine ca acest lucru chiar este posibil sa se intample la urmatorul Conclav ,cu ajutorul intelepciunii cardinalilor. Binenteles arhiepiscopul american a tinut sa precizeze ca isi doreste totusi ca urmatorul Conclav sa fie cat mai indepartat cu putinta, dovedind ca nici macar dorinta de a vedea un Papa african, in scaunul Sfantului Petru, nu-l poate face sa-i doresca lui Benedict al XVI-lea zile putine in continuare.

Wilton Daniel Gregory a afirmat ca "aterizarea" lui Obama la Casa Alba este un moment la fel de important ca prima aselenizare si ca isi doreste o "aselenizare" si pe scaunul Papal, cu ajutorul Sfantului Duh.

"Papa Ioan al XXIII-lea a fost cel care a adus un aer nou in incaperile sacre, apoi Papa Paul al VI-lea a largit spre lume orizontul bisericii, devenind primul papa care a intreprins calatorii lungi: Statele Unite, Pamantul Sfant, Filipine. Atunci a inceput deschiderea Bisericii catre alte culturi, catre zone ale lumii, diferite si indepartate de Europa. Papa Ioan Paul al II-lea a extins si mai mult granita, iar acum Benedict al XVI-lea continua aceasta traditie globalizatoare si isi pune talentul sau special in slujba Bisericii universale. Competenta sa, cultura sa, harul unic de teolog deschid inimile si mintile in cele cinci continente. Sfantul Parinte a trait ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost profesor universitar, episcop la Munchen, prefect al Congrebatiei pentru doctrina credintei in Vatican. Toate acestea ne amintesc de o limba universala, de un patrimoniu inestimabil", a explicat presedintele Conferintei Episcopale a Statelor Unite.

Arhiepiscopul a mentionat faptul ca in timpul celor 25 de ani in care a servit Biserica a vazut multe schimbari in bine, atat in lumea din jurul sau, cat si in interiorul Institutiei Apostolice, lucru care il face sa fie optimist.

S.G.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00430 sec.