Ziua Logo
  22:21, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Oficial american: China ar putea juca rolul principal in industria masinilor electrice

Producatorii de masini electrice din China, aflati intr-o expansiune rapida, ar putea ajunge primii in aceasta industrie globala daca Statele Unite ale Americii nu reusesc sa investeasca masiv in tehnologie, a declarat, miercuri, un subsecretar american in domeniul energetic, David Sandalow, dupa participarea la un forum sino-american despre vehiculele electrice, informeaza AP, citata de Agerpres.

Dezvoltarea masinilor electrice reprezinta o prioritate a politicii energetice a SUA, dar si China investeste agresiv in cercetare, a declarat David Sandalow la finalul forumului la care au participat 80 de companii chineze si 60 americane.

''Ei (chinezii - n.r.) au potentialul de a prelua conducerea (in domeniu - n.r.) daca SUA nu investesc masiv in aceasta tehnologie (a masinilor electrice - n.r.) si in acest sector industrial. (...) Cred ca avem multe de invatat unii de la altii, iar lumea va avea de castigat din competitia reciproca in aceasta industrie'', a spus oficialul american.

China sustine intens dezvoltarea masinilor electrice pentru a diminua cererea tot mai pronuntata de petrol de import, fapt pe care liderii comunisti il percep ca pe o slabiciune strategica. Ei mai spera ca industria nationala sa preia un rol principal la nivel mondial in sectorul auto. Producatorul chinez BYD Corp. si-a anuntat intentia de a incepe comercializarea unui vehicul complet electric in SUA, de anul viitor.

Pe de alta parte, General Motors Corp. si alti producatori auto americani dezvolta masini electrice, in timp ce GM si un partener indian au anuntat saptamana trecuta planuri de vindere a unui model electric de mici dimensiuni in India.

David Sandalow a mai purtat cu oficialii chinezi discutii referitoare la promovarea eficientei energetice, energiei solare si tehnologiei de captarea a dioxidului de carbon din arderea carbunilor si etapele de urmat pentru un centru comun de cercetare a energiei ecologice, a carui infiintare s-a anuntat in luna iulie.

SUA si China sunt primii doi consumatori energetici si producatori de gaze cu efect de sera din lume, gaze considerate de catre majoritatea comunitatii stiintifice vinovate pentru schimbarea climatica. Cele doua puteri au promis sa coopereze intr-o serie de initiative de mediu, dar multe din aceastea sunt inca in faza de planificare.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00442 sec.