Ziua Logo
  10:31, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ciocolata reduce riscul de infarct

Supravietuitorii unui infarct care mananca putina ciocolata cel putin de doua ori pe saptamana isi reduc riscul de a muri din cauza afectiunii inimii, scrie, duminica, watoday.com.au, citand AFP.

O echipa de specialisti de la Institutul Karolinska, din Stockholm, a realizat un studiu pe aproximativ 1.200 de voluntari non-diabetici, cu varste cuprinse intre 45 si 70 de ani, care au suferit un infarct in perioada 1992 si 1994. Indivizii au fost chestionati cu privire la regimul alimentar si consumul de ciocolata, fiind monitorizati mai bine de un deceniu. Rezultatele au aratat ca bolnavii care mancau cateva bucati de ciocolata neagra de doua sau de mai multe ori pe saptamana reduceau cu 66% riscul sa moara din cauza unor probleme cardiace.

Un studiu anterior a concluzionat ca produsele ce contin cacao in cantitati mari ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine. Cercetatorii au concluzionat ca ciocolata reduce riscul de infarct la persoanele in varsta. Insa oamenii de stiinta avertizeaza ca cea mai benefica este ciocolata neagra. "Nu am gasit beneficii in cea ce priveste dulciurile, in general, ci doar in cazul ciocolatei", a declarat Kenneth Mukamal, unul dintre cercetatori, subliniind ca antioxidantii din cacao sunt foarte importanti pentru sanatatea organismului.

Antioxidantii ajuta organismul sa se protejeze impotriva radicalilor liberi, molecule care, odata acumulate in organism, in timp, distrug celulele si joaca un rol important in aparitia boilor de inima, a cancerului si a procesului de imbatranire.

R.P.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00433 sec.