Ziua Logo
  05:20, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

In atentia Guvernului Boc: Se pregatesc greve dupa greve

Pensionarii ameninta cu proteste si vor sa dea Guvernul in judecata. Functionarii publici vor intra in greva generala pe 27 februarie, iar reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" il avertizeaza pe premierul Emil Boc ca taierea sporurilor si neplata orelor suplimentare ar provoca un adevarat exod al politistilor si nu exclud o greva.

Nemultumiti ca punctul de pensie a fost majorat la doar 43,2% din salariul mediu brut pe economie, pensionarii se pregatesc de proteste, dar vor sa dea si Guvernul in judecata. Ei cer guvernantilor sa isi respecte promisiunele facute in campania electorala si sa aplice majorarea punctului de pensie la 45 la suta. De asemenea, pensionarii mai cer eliminarea pensiilor speciale, de care beneficiaza magistratii, parlamentarii si diplomatii si cresterea pensiilor pentru grupele I si II de munca din 2009 si nu din 2010.

Functionarii publici, la randul lor, au luat deja o decizie si vor intra in greva generala pe 27 februarie, nemultumiti fiind de deciziile Guvernului si cer ca sporurile sa nu fie eliminate. La fel si plata orelor suplimentare de munca. Sindicatul National al Functionarilor Publici a decis declansarea grevei de avertisment pe 20 februarie, timp de doua ore, iar pe 27 februarie se inceteaza lucrul. Inainte de declansarea grevei, sindicalistii vor sa organizeze un miting de protest in fata Guvernului, pe 16 februarie.

Taierea sporurilor si neplata orelor suplimentare ar provoca un adevarat exod al politistilor, este de parere Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", care nu exclude varianta unei greve. "Consideram ca este absolut necesar ca premierul Emil Boc sa se consulte si cu sindicatele din politie pentru a stabili, de comun acord, ce masuri sunt necesare pentru perioada urmatoare, fara a fi afectate veniturile politistilor. Salariile nemotivante, orele suplimentare neplatite si dotarea neadecvata au declansat migrarea politistilor catre alte institutii sau companii private. Premierul ar trebui sa tin cont ca exista un deficit de aproape 6.000 de locuri de munca, care se va mari, datorita, in special, valului de pensionari ce va fi declansat in situatia in care veniturile politistilor vor scadea" a declarat Lincu, citat de Amos News.

Politistii au iesit de doua ori in strada in anul 2008 pentru a protesta fata de nivelul scazut al salariului si pentru a atrage atentia asupra crizei de autoritate si de personal din Politia Romana. "Daca pentru Guvern ordinea si siguranta publica reprezinta o prioritate, ar trebui luate masuri urgente pentru adoptarea bugetului si repartizarea fondurilor necesare desfasurarii activitatii in bune conditii, precum si deblocarea functiilor vacante. Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" nu exclude posibilitatea de a organiza noi actiuni de protest, daca masurile imediate vor afecta conditiile de munca si de viata ale politistilor", a mai precizat Lincu.

ZIUA Online
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00425 sec.