Ziua Logo
  16:25, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

R.Moldova: Conducerea radiodifuziunii publice acuza noul parlament de dictatura

Conducerea Companiei publice "Telaradio-Moldova" (TRM) acuza noul parlament de la Chisinau de dictatura pentru ca i-a cerut sa organizeze o emisiune de dezbateri politice cu participarea liderilor partidelor parlamentare, transmite corespondentul Agerpres. Deputatii necomunisti din parlamentul de la Chisinau au adoptat vineri o hotarare in sedinta inaugurala prin care au cerut conducerii companiei sa le acorde timp de antena la o ora de maxima audienta liderilor fractiunilor parlamentare. De asemenea, parlamentul a cerut ca urmatoarea sedinta, care se va desfasura la 2 septembrie, sa fie transmisa in direct la televiziunea nationala.

Solicitat de Agerpres sa se pronunte asupra acestor hotarari, presedintele companiei, Valentin Todercan, le-a calificat drept dictatura. "Seamana deja a dictatura, pentru ca in conformitate cu Codul Audiovizualului, orice fel de ingerinta in politica editoriala a Companiei Teleradio Moldova, indiferent din partea cui vine, nu se admite. Libertatea noastra este garantata de lege. Cand o sa hotaram noi ca publicul are nevoie de timp de antena pentru ei (deputati n.red), atunci o sa le acordam, nu cand hotarasc ei", a declarat Todercan.

In ceea ce priveste transmiterea in direct a sedintei parlamentului, Todercan a declarat ca legislativul poate cere acest lucru doar in situatie de forta majora. El a declarat ca inca nu s-a decis daca se va da curs acestei solicitari sau nu, precizand insa ca ar fi nevoie de cheltuieli suplimentare pe timp de criza.

Solicitata sa comenteze declaratiile presedintelui TRM, vicepresedintele fractiunii Partidului Liberal, Corina Fusu, a declarat ca aceasta companie, aflata in serviciul publicului, este obligata sa actioneze din proprie initiativa pentru organizarea de emisiuni de dezbateri, mai ales cand se intampla lucruri foarte importante pentru soarta Republicii Moldova. Astfel, parlamentul a luat o decizie, sugerandu-i ca trebuie sa-si indeplineasca o obligatie prevazuta in Codul Audiovizualului.

In ceea ce priveste transmiterea in direct, Fusu a citat regulamentul parlamentului, care prevede ca sedintele legislativului pot fi transmise in direct la initiativa Parlamentului, prin decizie adoptata cu votul majoritatii deputatilor prezenti.

"Teleradio-Moldova", finantata de la bugetul de stat, a fost vizata in repetate randuri, inclusiv in rapoartele de specialitate, dar si de catre oficiali internationali, pentru partizanatul deschis in favoarea Partidului Comunistilor, inclusiv in campaniile electorale.

Z.O.
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00447 sec.