Ziua Logo
  Nr. 4667 de vineri, 16 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ziua sfantului sapun

Putini dintre noi stiu ca 15 octombrie a fost desemnata de ONU drept "Ziua Internationala a Spalatului pe Maini", prilej cu care, la nivel planetar, s-a adus din nou in prim-plan importanta unei igiene simple si corecte in viata noastra cotidiana.

Potrivit UNICEF, simplul gest de spalare a mainilor cu sapun poate salva anual vietile a mai mult de un milion de copii din intreaga lume. "Ziua mainilor curate" a fost marcata si in Romania de Dove, alaturi de Ministerul Sanatatii si Ministerul Tineretului si Sportului, prin demararea unei campanii de informare si de furnizare de sapunuri in scoli. "Amenintarea H1N1 este o realitate iar spalatul mainilor trebuie sa se faca de mai multe ori pe zi. Este normal ca Ministerul Sanatatii sa se implice si sa sprijine o asemenea campanie", a precizat dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. O astfel de campanie este o necesitate cu atat mai mult cu cat studii recente dezvaluie o realitate ingrijoratoare pentru secolul XXI: doar jumatate dintre noi ne spalam dupa ce folosim toaleta; unul din patru adulti nu se spala pe maini dupa ce schimba scutecele sugarilor; mai putin de jumatate dintre noi ne spalam pe maini dupa ce ingrijim un animal (de companie sau din gospodarie) sau dupa ce facem curatenie in urma lui; doar unul din trei-patru adulti se spala pe maini dupa ce stranuta sau tuseste; unul din sase adulti se spala pe maini dupa ce intra in contact cu banii, desi acestia sunt un purtator major de microbi cauzatori de boala.

Camelia CIOBANU - camelia.ciobanu@ziua.ro
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Basescu, misiune imposibila? (5373 afisari)
 Premierul Guvernatorului (2805 afisari)
 Meci strans Basescu-Oprescu (2585 afisari)
 Caracatita cu epoleti de la Jilava (2495 afisari)
 Antonescu i-a luat fata lui Geoana (1956 afisari)
 Elevii isi bat joc de o profesoara: "Cand iti dau si eu o m**e!" (ATENTIE, IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (2479 afisari)
 In vreme ce Anglia si SUA salutau inceputul revolutiei bolsevice, rusii comandau asasinarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria (1812 afisari)
 Syda, ginerele lui Basescu! (1598 afisari)
 Angela Similea arata senzational la 63 de ani!  (1548 afisari)
 Cea mai sexi fotbalista din Brazilia a pozat nud intr-o revista pentru barbati (VIDEO) (1527 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00461 sec.