Ziua Logo
  Nr. 4561 de luni, 15 iunie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Doi din trei utilizatori wireless nu au parola

Peste 60% dintre utilizatorii de retele wireless sunt expusi atacurilor informatice, iar la instalarea si configurarea de retele wireless in 90 la suta din cazuri este necesara interventia specialistilor IT, releva un studiu, efectuat timp de sase luni, de compania Computer Troubleshooters Romania.

"In ultimul an a crescut numarul de retele fara fir la nivel de utilizatori domestici. In cazul companiilor, cea mai mare parte a acestora se folosesc de tehnologia fara fir, astfel incat securizarea informatiilor ar trebui sa fie o prioritate pentru ele. Insa, studiile internationale releva faptul ca in jur de 64 % dintre companii neglijeaza securitatea retelelor Wlan si numai 47 % dintre acestea folosesc sisteme de protectie si criptare adecvate, iar mai putin de 30 % utilizeaza orice forma de preventie a intruziunii in cadrul retelei", se arata in comunicatul Computer Troubleshooters Romania.

Studiul mai arata ca in proportie de peste 80 %, configurarile retelelor wireless sunt facute de catre proprietarul retelei sau de o cunostinta a acestuia, iar problemele cel mai des intalnite de specialistii Computer Troubleshooters Romania sunt de la cele mai simple, precum instalarea deficitara a retelelor, nefunctionarea corecta a router-ului, nesecurizarea acestuia, pana la probleme mai severe, constand in atacuri informatice care deriva de la intrarea neaprobata in computer pana la infectarea cu virusi periculosi.

"Doar 10% dintre utilizatorii din Bucuresti, persoane fizice, prefera sa apeleze la un specialist cand instaleaza un router.Vestea buna pentru un utilizator casnic fara prea multe cunostinte IT este faptul ca totusi calculatorul din spatele routerului este mult mai bine protejat, chiar fara setarile avansate de securitate, decat un calculator care este conectat direct la Internet si care este foarte expus atacurilor", declara francizatul Computer Troubleshooters Bucuresti pentru sectoarele 1 si 2 Marius Stanca.

In ceea ce priveste companiile, problemele constatate de specialistii Computer Troubleshooters Romania sunt date de alegerea echipamentelor nepotrivite sau instalarea incorecta a acestora.

"O problema a firmelor, care implicit afecteaza activitatea acestora, o constituie alegerea echipamentului nepotrivit sau instalarea incorecta a acestuia, din considerente economice. Astfel, pierderile cauzate de incercarea de a economisi la acest capitol pot fi foarte mari. Daca luam cazul unei institutii publice, aceasta depinde in mare masura de sistemul informatic. Colapsul sau va duce la pierderi, atat de ordin material (luand in considerare o perioada de colectare de impozite), cat si din categoria celor care tin de credibilitate. Un alt exemplu bun este cel al unei agentii de presa, care depinde de rapiditatea primirii informatiei; din nou, caderea sistemului ar provoca inconveniente clare. Importanta securizarii informatilor, care presupune utilizarea si instalarea corecta a echipamentului, este evidenta", a precizat francizatul Computer Troubleshooters Bucuresti pentru sectoarele 3 si 4 Csaba Anghel Nagy.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum si unde a murit Eminescu (4586 afisari)
 Detonatorul Ahmadinejad (2056 afisari)
 Cabana de criza (1576 afisari)
 Presedintele Basescu anunta recesiunea (1439 afisari)
 Norme pentru Prima Casa (1158 afisari)
 Chris Brown se razbuna din nou: Scene fierbinti de sex cu Rihanna circula pe Internet! (VIDEO) (3675 afisari)
 Vadim, folosit de Iliescu ca sa redevina presedinte. Istoria se repeta? (2584 afisari)
 Megan Fox face senzatie la Berlin cu o rochie ce lasa mult loc imaginatiei! (VEZI FOTO) (2415 afisari)
 Fete frumoase testand sutiene intr-un... montagne russe! (FOTO/ VIDEO) (2237 afisari)
 In traficul aglomerat din Bucuresti, smecherii de Romania folosesc Salvarea pe post de... taxi (2012 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00480 sec.