Ziua Logo
  Nr. 4543 de luni, 25 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Un cameraman de la National Geographic a murit in timp ce filma un documentar

Un cameraman al National Geographic a murit in Grecia, in timpul unei misiuni subacvatice, titreaza luni "Daily Telegraph". Carl Spencer, in varsta de 37 de ani, ar fi murit din cauza decompresiei rapide, potrivit Ministerului Cometului Marin grec. Britanicul facea parte dintr-o echipa de 17 membri angajati sa filmeze epava navei HMHS Britannic. Vaporul-spital britanic utilizat in timpul Primului Razboi Mondial, si fratele mai mic al Titanicului, s-a scufundat in largul coastei insulei Kea, in 1916, dupa ce a lovit o mina, atunci 30 de oameni au murit.

"Un elicopter Puma a fost trimis pentru a ridica scafandrul, care era inconstient si avea simptome clasice ale decompresiei rapide. El nu si-a mai recuperat cunostinta si a fost declarat mort la sosirea la spitalul marinei din Atena", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului elen.

Echipa National Geographic obtinuse permisiunea Guvernului grec sa filmeze epava in perioada 19-31 mai. Nici un membru al grupului nu a facut vreo declaratie imediat dupa incident.

Expertii au explicat ca, in timpul scufundarii, apare fenomenul de dizolvare a azotului in tesuturi si in lichidele interstitiale. Dizolvarea azotului este cu atat mai importanta cu cat adancimea este mai mare. In timpul urcarii, scafandrul trebuie sa respecte anumite nivele de decompresie, astfel incat azotul dizolvat in organism sa se elimine din tesuturi si, prin intermediul sangelui, sa fie trimis catre plamani pentru a fi evacuat prin procesul respiratiei. Eliminarea azotului din tesuturi se face astfel fara aparitia unor bule periculoase si riscul aparitiei de accidente de decompresie.

Atunci cand scafandrul urca la suprafata prea repede, azotul dizolvat se degaja dand nastere la bule de gaz, al carui numar este cu atat mai mare cu cat ridicarea este mai rapida. Aceste bule conduc la aparitia accidentelor de decompresie. Afectiunea poate cauza urticarie, dureri de cap sau de incheieturi, paralizie si chiar moartea, titreaza "Daily Telegraph".

R.R.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profesoare in calduri (2998 afisari)
 Candidatul din dulap (2567 afisari)
 Zece piedici in calea reformei din Educatie (1684 afisari)
 Leul anticomunist (1621 afisari)
 LDP Dambovita judecata in familia Ivanoff (1324 afisari)
 "Guvernul Mondial", alaturi de alte organizatii influente, a colaborat cu Kremlinul pentru inlocuirea lui Ceausescu (4778 afisari)
 A facut sex in fiecare zi pentru a scapa de cancer (3589 afisari)
 Un alt politolog rus: Serviciile secrete occidentale au precipitat lovitura de stat din Romania pentru ca se temeau ca Bucurestii ar fi putut crea bomba atomica (2981 afisari)
 S-au rugat ani de zile unor oase de animale si nu unor moaste! (VIDEO) (1701 afisari)
 Nave militare și aeronave, pregătite pentru luptă in Marea Neagră (1660 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00532 sec.