Ziua Logo
  Nr. 4483 de miercuri, 11 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Cercetatori nemultumiti

Cercetatorii care au pichetat, ieri, sediile PSD si al Primariei Sectorului 5 au anuntat ca vor incepe demersurile pentru a sesiza autoritatilor de la Bruxelles situatia in care se afla cercetarea in Romania. Ei sunt nemultumiti ca promisiunile PSD facute in campania electorala privind finantarea domeniului si dependenta de Ministerul Educatiei nu au fost respectate. Sindicalistii solicita ca Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica sa iasa din subordinea ministerului. Totodata, lucratorii din cercetare-proiectare cer o intalnire cu presedintele Traian Basescu, sustinand ca autoritatile "dau dovada de ignoranta totala fata de domeniul cercetarii". (M.S.)

Somaj la orizont

Angajatorii romani anticipeaza, in medie, scaderea numarului de salariati cu 4% in al doilea trimestru al acestui an fata de primele trei luni, potrivit unui studiu al Manpower, concluzie care contrasteaza trendurile puternic ascendente relevate de chestionarele anterioare realizate de companie. Astfel, asteptarile firmelor chestionate in Romania privind evolutia numarului de angajati au scazut cu 20 de puncte procentuale fata de studiul realizat pentru lunile ianuarie-martie, care indica o crestere de 16% a numarului de salariati. Pentru trimestrul al doilea al anului trecut, angajatorii chestionati estimau, in medie, un avans de 36% al numarului de salariati. (C.P.)

Adulti sforaitori

Sforaitul este o problema serioasa, dar mai putin luata in seama de oameni, aproape 80% dintre cuplurile care se confrunta cu o astfel de problema dormind, periodic, in camere separate, in timp ce noua din zece cauta o solutie. Sforaitul afecteaza peste 40% dintre adulti, potrivit statisticilor mondiale. La aproape un sfert dintre acestia, sforaitul a devenit cronic, a declarat, ieri, cu prilejul lansarii, in Romania, a unui produs contra sforaitului, prof. Ioan Paul Stoicescu, de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" din Capitala. Sforaitul duce la un somn agitat si la incapacitatea organismului de a se odihni suficient in timpul somnului. Oboseala acumulata poate genera in timp mai multe afectiuni. (C.P.)

Reabilitare termica

In urma campaniei de mediatizare a Programului de reabilitarea termica, Primaria Sectorului 3 a primit din partea a 168 de asociatii de proprietari solicitari pentru obtinerea documentelor necesare inscrierii in program a 14.167 apartamente.

La acestea se adauga cele 72 de asociatii de proprietari (5833 apartamente) care au depus solicitari de includere in program, cu documente cu tot, in perioada 2007-2009. Astfel, circa 20.000 de apartamente din Sectorul 3 al Capitalei vor beneficia de lucrari de reabilitare termica. (M.S.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Elena lui Geoana (5050 afisari)
 Pensii speciale pentru smecheri (1871 afisari)
 Blestemul FMI (1714 afisari)
 Binele si raul FMI (1275 afisari)
 Boli pentru scutire (1178 afisari)
 "Inchizitie" africana in secolul al XXI-lea: Acuzati de vrajitorie si arsi de vii (Imagini socante) (4269 afisari)
  O fetita de 12 ani face sex, de doi ani, cu unchiul sau  (4132 afisari)
 Mihaela Radulescu a plecat din garsoniera lui Dani si s-a mutat la hotel! (2128 afisari)
 Eva Hertigova, doar umbra a celei ce-a fost odata! (FOTO) (1933 afisari)
 Femeia-lup din China (1875 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00438 sec.