Ziua Logo
  Nr. 4481 de luni, 9 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

cauza noastrA

Ticalosie de adolescente

DouA eleve de liceu au fost condamnate la trei si respectiv sase ani de inchisoare cu suspedare.

Au aflat ca o colega a facut sex si s-au pus pe santaj. Si nu era prima oara. Se specializasera in a face rost de bani murdari. Ce ajungea la urechile lor se termina rau. Devenisera chileri in comanda paratorilor. Modul in care informatia a ajuns la urechile lor nu a fost o intamplare. O colega, un coleg, poate chiar beneficiarul au stiut unde sa bata. Ce urechi sa auda.

Apoi e relaTia fetei cu parintii, in special cu mama. O relatie viciata de prejudecati, de lipsa comunicarii. Relatia parintilor cu mediul in care traiesc. Alta relatie pandita de primejdii si nelinisti, de ignoranta. Climatul scolar este unul derivat din relatiile de mai sus, plus anacronismul mentalitatilor din cancelarie.

Cei doi fAptaSi, colegii care au parat, nemernicele santajiste sunt toti produsul comunitatii in ansamblul ei. Un produs in totalitate detracat. Nu exista vinovati si nevinovati.

Ci doar inapoiere si subdezvoltare civica. Lumea aceea produce printr-un mecanism neprimenit de veacuri. Incapabila sa se autogestioneze.

Ii lipsesc criteriile, principiile - pilotul automat. Cea mai neinsemnata vinovatie naste valuri de barfe, acuzatii, false legende, santaje. Vinovati sau nevinovati se retrag sub carapacea susotelilor, a urzelilor de mahala.

InstanTa a deliberat cu un inceput de intelepciune. A masurat faptele si le-a dat pedeapsa indicata de lege. De la ea, instanta a adaugat judecata: "Nu prezinta pericol social!". A gandit cu un picior pe lege si cu celalalt in climatul obstei locale. "Nu prezinta pericol social" are doar o valoare de etapa. Asa se vedeau lucrurile in momentul si in lumea aceea.

Pericolul social urmeazA sa se configureze de-acum inainte. Prin lasarea evenimentelor la voia lumii care produsese monstrii. Prin neinterventia conjugata a responsabililor. A instantei cu factorii care au in fisa postului grija pentru sanatatea morala a colectivitatii. Caci, iata, au inceput clevetelile. Santajistele se considera victime, strang in jurul lor pe paratorii cu vocatie, pe frustrati, pe parintii necajiti si in imposibilitate sa admita ca au creat niste copii reziduali, comploteaza, barfesc. Se coc grupuscule antisociale. Obscurantismul continua.

Nicolae Cristache - cristas@clicknet.ro
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Imobiliarele s-au blocat in preturi (3627 afisari)
 PSD arunca blestemul Ciorbea asupra PD-L (2491 afisari)
 Romanul falimentar (1993 afisari)
 Ticalosie de adolescente (1968 afisari)
 Metastaza poate fi evitata (1555 afisari)
 Un jandarm a murit dupa ce mașina in care se afla a fost lovită de un autoturism ce rula cu 260 km/h (VIDEO) (2357 afisari)
 Dispozitivele de alungire a penisului chiar functioneaza (2199 afisari)
 Descoperire macabra: O tanara a fost legata cu un snur de maini si de gat, violata si omorata in bataie (1940 afisari)
 Cel mai batran fotomodel din lume - o britanica de 80 de ani (FOTO) (1734 afisari)
 Dani Otil: Mihaela a facut primii 50 de pasi ca sa fim impreuna (1464 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00496 sec.