Ziua Logo
  Nr. 4479 de vineri, 6 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Rockeri legendari in ipostaze inedite

La New York a avut loc, saptamana aceasta, premiera mondiala a unei expozitii

ce cuprinde fotografii care nu au mai fost niciodata publicate, avandu-i ca personaje centrale pe membrii trupelor Beatles si Rolling Stones. Anul acesta se implinesc 45 de ani de la prima vizita a celor doua formatii britanice in America.

Colectia insumeaza nici mai mult, nici mai putin de 3500 de imagini - nemaivazute de nimeni pana acum - care au fost facute de catre Bob Bonis, primul manager de turneu al britanicilor, in timpul primelor lor concerte sustinute in Statele Unite ale Americii - din anii 1964, 1965 si 1966. Expozitia, ce cuprinde peste 50 de capturi, ofera fanilor ocazia sa ii vada pe acesti tineri care urmau sa devina cei mai mari muzicieni rock ai secolului XX in ipostaze inedite - pe scena, la repetitii, in timpul liber, in culise, in vacante, in timpul inregistrarilor din studio sau la evenimente mondene. "Expunerea publica a acestor fotografii nemaivazute ale celor mai influente trupe din istoria rockului, captate in perioada fundamentala a carierei lor, este un eveniment de proportii rar intalnite", relateaza Larry Marion, fondatorul si proprietarul Not Fade Away Gallery care gazduieste aceasta expozitie si expert atoatestiutor in domeniul muzicii.

O comoara culturala

"In cei peste 20 de ani in care am activat ca <<arheolog>> muzical, nu am mai dat peste o asemenea comoara culturala - mii de poze cu Beatles si Rolling Stones tineri si inca neintinati de tentatiile lumii artistice". Vreme de peste 40 de ani, negativele au fost depozitate la loc sigur si nestiut de nimeni in afara familiei fotografului de ocazie Bob Bonis. Fiul acestuia, Alex, a fost cel care le-a "dezgropat" si a hotarat sa le faca cunoscute tuturor. Va fi scoasa, de asemenea, o editie tiparita a pozelor respective: foarte limitata, alb-negru si color deopotriva, printata prin metode traditionale fotografice. Un om discret, Bob Bonis nu a cautat niciodata sa devina celebru de pe urma numelor mari cu care s-a asociat in trecut. Era doar un simplu om pasionat de arta fotografica, care isi purta camera permanent cu el si-i imortaliza pe toti cei cu care intra in contact. Printre numele mari care au facut subiectul pasiunii lui Bonis s-au numarat Simon & Garfunkel, The Hollies, Cream, The Lovin' Spoonful, Buddy Rich, Frank Sinatra si multi dintre cantaretii de jazz ai momentului cu care acesta a colaborat.

Ana MUNTEANU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tratamente la secret (5823 afisari)
 Axa raului trece prin Rusia (3242 afisari)
 Basescu si Asociatii (1821 afisari)
 Tradatorul Floricel era pasionat de armata (1786 afisari)
 Chiliman bun de plata in scandalul Cathedral Plaza (1491 afisari)
 O eleva de 12 ani s-a pozat goala si a trimis fotografiile colegilor (FOTO) (4994 afisari)
 Cum arata Michelle Obama alaturi de primul ei iubit! (FOTOGRAFII INEDITE) (3544 afisari)
 Soferul Tarzan a ajuns vedeta internationala, dupa ce a condus ca un nebun (VIDEO) (3061 afisari)
 Socant: Fetita violata cu acordul mamei - "Le dadea bani si bautura si il lasau la mine in pat"  (2509 afisari)
 Cotidianul ucrainean Segodnia: Romania a decis sa dea gata Ucraina (1310 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00509 sec.