Ziua Logo
  Nr. 4460 de joi, 12 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Tarzan din Namibia

Naturalistul francez Olivier Houalet, un veritabil Tarzan modern in varsta de 28 de ani, traieste de zece ani in Namibia ingrijind si invatand puii orfani de gheparzi sa se readapteze in salbaticie.

"Tarzan" avea numai 18 ani cand a parasit Parisul si s-a mutat impreuna cu tatal sau in Namibia. Cei doi au lucrat la Cheetah Conservation Fund si au construit un refugiu si centru de reabilitare pentru felinele mari. Acum, acesta se pregateste sa elibereze cinci gheparzi pentru care a fost mama surogat vreme de patru ani. Ra, Kia, Mushara, Lindt si Cadbury au fost salvati din salbaticie dupa ce fiecare si-a pierdut mama. Houalet a petrecut atat de mult timp cu ei, incat, a ajuns sa fie cunoscut drept "cel care le sopteste gheparzilor".

Felinele trebuie sa invete, de la mamele lor, cel putin doi ani cum sa vaneze si sa supravietuiasca. Daca nu deprind aceste indemanari ei risca sa moara de foame sau sa cada victime altor pradatori. Houalet i-a instruit in ce ordine sa atace si, de asemenea, sa se descurce singuri.

Desi nu are nicio calificare formala, Tarzan spune ca este un expert in ceea ce priveste comportamentul gheparzilor. "Trebuie sa fii puternic si sa nu iti arati frica. Imi folosesc mainile sa par cat mai mare posibil. De asemenea, contactul vizual este extrem de important. Prin ochi iti simt sentimentele. Daca esti puternic si inspiri respect, vor fi receptivi", a declarat Houalet.

Primul grup de gheparzi eliberat de acesta a trebuit recapturat dupa ce a esuat sa vaneze animale salbatice si atacau oi. Insa, Houalet este convins ca acestia vor ajunge sa traiasca in salbaticie.

"Dupa ce ii eliberez ii mai urmaresc un timp sa vad daca se descurca si am grija de ei. Daca ii chem ei vin la mine. Este cu adevarat unic, in mod normal oamenii domina animalele doar dupa ce le supun prin frica. Insa eu fac parte din grupul lor", a adaugat acesta. (R.R.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Canibalul cel mare il devoreaza pe canibalul cel mic (3202 afisari)
 Italia se tiganeste (2497 afisari)
 Felix parazit la Radio (2082 afisari)
 Oprescu face curatenie (1628 afisari)
 Tariceanu se judeca pentru Sterling (1494 afisari)
 Kate Hudson, de la filme XXX, la bara de striptease (13471 afisari)
 "Vulpea" a tradat PSD-ul (4127 afisari)
 Frumusetea care vrea sa faca sex, din nou, pe un stadion celebru! (VEZI FOTO) (3242 afisari)
 O fantoma ce bantuia casa unor britanici, filmata de un pusti de 12 ani! (VIDEO) (3182 afisari)
  Omul-arbore, operat a noua oara (VIDEO) (3159 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00483 sec.