Ziua Logo
  Nr. 4437 de vineri, 16 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Cyber Obama

Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, a promis, intr-un videoclip aparut online, ca imagini si informatii de la ceremonia de investitura vor putea fi accesate de toti cei interesati prin intermediul noilor tehnologii media, informeaza Reuters. Tot pentru ziua de 20 ianuarie, presedintele american in exercitiu George W. Bush a instaurat starea de urgenta.

Cel de-al 44-lea presedinte ales al SUA i-a atentionat pe americanii care vor sa se deplaseze la Washington cu ocazia ceremoniei de investire ca vor fi "cozi foarte lungi, ambuteiaje si un drum foarte lung de parcurs pe jos, intr-o zi geroasa de iarna". Transmisiile in direct, informatiile trimise pe telefoanele mobile si imaginile publicate online vor transforma ceremonia de investitura intr-o "cyber-investitura", accesibila tuturor, potrivit presedintelui american ales. Autoritatile de la Washington au anuntat initial ca se asteapta ca in jur de cinci milioane de persoane sa ajunga in capitala Statelor Unite, insa, ulterior, au revizuit in scadere aceste estimari. In urma avertismentelor emise de oficialii americani, se estimeaza ca numai doua milioane de americani vor fi prezenti in Washington pe 20 ianuarie

Tot pentru a facilita buna desfasurare a ceremoniei de investitura, presedintele american in exercitiu George W. Bush a instaurat marti starea de urgenta pentru a debloca astfel fonduri federale, care sa ajute la acoperirea cheltuielilor foarte mari necesare pentru organizarea evenimentului. Autoritatile locale au pregatit suma de 15 milioane de dolari pentru plata personalului de securitate si medical. Prerogativa prezidentiala de a declara starea de urgenta este folosita, de obicei, in cazul unor dezastre naturale, desi unii presedinti au declarat stare de urgenta si inaintea unor evenimente asteptate. Conform mass-media, pana in acest moment, starea de urgenta nu a fost folosita vreodata daca nu a existat un dezastru. O serie de oficiali, citati de Washington Post, au adaugat ca cererile statelor Virginia si Maryland de acordare a unor fonduri de urgenta pentru a atenua efectele crizei economice nu au primit raspuns.

Mihai ISAC
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Invinsi de Securitate (2083 afisari)
 Gaza City sub senilele Israelului (2066 afisari)
 Adio, sange proaspat! (2016 afisari)
 Mama eroina (1609 afisari)
 Piept de curcan umplut (1531 afisari)
 UPDATE 19:36 Romania va putea incepe exploatarea hidrocarburilor din zona Marii Negre dupa anuntarea deciziei Curtii de la Haga (4374 afisari)
 UPDATE 19.34 - Poetul Grigore Vieru va fi transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala (ATENTIE! IMAGINI SOCANTE!) (3722 afisari)
 Parintele Justin Parvu a ridicat Moldova impotriva cipurilor biometrice (VIDEO) (2657 afisari)
 Ministrul Apararii l-a schimbat pe seful serviciilor secrete din Armata (2302 afisari)
 Peste 3 milioane de computere raspandesc acelasi virus (1982 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00485 sec.