Ziua Logo
  Nr. 4428 de marti, 6 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

DNA: Copos a regizat afacerea Loteria lI

Gheorghe Copos este acuzat de procurorii DNA ca, desi nu a facut in nume personal operatiuni financiare care ar fi prejudiciat bugetul de stat, a fost "scenaristul si regizorul acestei puneri in scena".

Trimis in judecata alaturi de Camelia Voiculescu si alte 11 persoane, el este acuzat ca ar fi fost capul intregii "inginerii financiare", se arata in rechizitoriul trimis instantei. Acuzatiile privind privatizarea Electronica, numita apoi Ana Electronic, este explicata de procurori prin "inginerie financiara", care presupune operatiuni de plasare, stratificare si integrare a titlurilor de participare.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos, "desi nu a efectuat in nume personal nici una dintre operatiunile descrise, si anume operatiuni legate de actiunile SC Ana Group SA si SC Ana Imep, faptul ca este scenaristul si regizorul acestei puneri in scena rezulta in termeni indubitabili". In documentele depuse la instanta se mai arata ca operatiunile de vanzare-revanzare a spatiilor comerciale preluate de Ana Electronic dupa privatizare, in 2002 si transferurile bancare intre firmele grupului Ana, in care actionar majoritar este Gheorghe Copos, au facut parte dintr-o "inginerie financiara de spalare a titlurilor de participare". Procurorii sustin ca Ana Electronic a incercat sa evite si plata unui impozit de 25 la suta prin interpunerea unor persoane in procesul de vanzare-cumparare.

Potrivit rechizitoriului, prin "operatiuni de stratificare", persoanele cercetate in dosarul Loteria II ar fi vandut si revandut 40 de spatii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbtie cu Fast Service Electronica, obtinand venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrand apoi in "circuitul spalarii" prin mai multe firme.

Copos a fost trimis in judecata, alaturi de alte 12 persoane, intre care Camelia Voiculescu si Sorin Pantis, in dosarul Loteria II in care este acuzat de spalare de bani si fals, presedintele fondator al PC Dan Voiculescu fiind scos de sub urmarire in aceasta cauza.

Marian GHITEANU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pregatiti-va pentru razboiul din Ucraina (4766 afisari)
 Secretele familiei Travolta (4247 afisari)
 Vremea cand ataca uliii (2286 afisari)
 Aviatia militara intra in colaps (2209 afisari)
 Gaza incercuita (2096 afisari)
 Teapa rusească: Comisarul european pentru energie recunoaște că nu s-a așteptat la sistarea gazului rusesc către Europa  (886 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01762 sec.