Ziua Logo
  Nr. 4428 de marti, 6 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ultimatum pentru pensionarii salariati

Persoanele care cumuleaza pensia cu venituri obtinute intr-o institutie publica sau in companii cu capital de stat sunt obligate sa opteze intre suspendarea pensiei si incetarea raporturilor de munca in termen de 15 zile, incepand de luni, 5 ianuarie, conform unei ordonantei de urgenta a Guvernului. In termen de 30 de zile de la data suspendarii pensiei, persoanele reincadrate in sistemul public trebuie sa restituie platile compensatorii primite la data pensionarii.

Si educatia cu profesori pensionari va deveni o amintire. Noul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, va avea de furca nu atat cu pensionatii din institutiile preuniversitare, cat cu cei din mediul academic. Numai la "Politehnica", pe care Andronescu a condus-o in ultimii patru ani, sunt 200 de profesori pensionari. "Problema e ca ne pleaca asistentii si lectorii, debusolati de salariile de mizerie, aflate la nivelul unui profesor de liceu. In schimb, conducerile universitatilor pastreaza foarte multi pensionari peste 70 de ani. Ascensiunea tinerilor este oprita. Prin aprobarea Senatului universitatii, legea permite angajarea peste limita de varsta, dar nu le poti prelungi la infinit. Si mai spune ceva legea: nu poti fi decan sau sa detii functii de conducere daca ai peste 65 de ani. Or, noi avem astfel de decani, alesi doar ca sa fie oameni la vot. N-am nimic cu ei, dar nu se poate sa sufoce bugetul in halul asta. Unii castiga, pe langa o pensie mare, si un salariu mare. In plus, cu cat ai vechimea mai mare, cu atat sporul de confidentialitate este mai mare", ne-a declarat Tiberiu Vladislav, presedintele Comisiei de Invatamant a Senatului in mandatul 2000-2004 si profesor universitar la Politehnica.

Magda SEVERIN
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pregatiti-va pentru razboiul din Ucraina (4766 afisari)
 Secretele familiei Travolta (4247 afisari)
 Vremea cand ataca uliii (2286 afisari)
 Aviatia militara intra in colaps (2209 afisari)
 Gaza incercuita (2096 afisari)
 Teapa rusească: Comisarul european pentru energie recunoaște că nu s-a așteptat la sistarea gazului rusesc către Europa  (886 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02136 sec.