Ziua Logo
  Nr. 4422 de marti, 23 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Atacatorul lui Bush judecat

Procesul ziaristului irakian care a aruncat cu pantofii in presedintele american George W. Bush va incepe la 31 decembrie. Jurnalistul irakian Mountazer al-Zaidi, in varsta de 29 ani, a devenit celebru dupa ce, in plina conferinta de presa la Bagdad, a aruncat cu pantofii spre Bush, care a intreprins, pe 14 decembrie, o vizita neprogramata in Irak. Judecat pentru agresiune sau tentativa de agresiune, jurnalistul este considerat un erou al lumii musulmane, dar risca acum intre cinci si 15 ani inchisoare. Zaidi l-a numit pe Bush "caine" si a afirmat ca a facut acest gest pentru vaduvele si orfanii celor ucisi in Irak. (I.C.)

Craciun reciclat

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, Accademia di Romania din Roma are un oaspete special: pomul de Craciun realizat de Geo Florenti si expus la intrarea acesteia. Geo Florenti apartine generatiei de tineri artisti romani rezidenti la Roma si

a avut ideea aprinderii celor 100 de beculete ale bradului prin reciclarea luminii cu ajutorul unui kit de la o sursa preexistenta. Prin aceasta inventie se poate realiza o considerabila economie de energie, luand in considerare ca numai in Italia se consuma mai mult de 150 de milioane de euro in decursul lunii decembrie, iar la nivel mondial mai mult de doua miliarde. (C.P.)

Moarte suspecta

Un expert in strategii electorale care a lucrat pentru presedintele George W. Bush a murit vineri intr-un accident de avion, generand speculatii privind posibilele dovezi pe care acesta le-ar fi putut aduce in legatura cu fraude in alegerile din 2004, dezvaluie The Daily Telegraph. Michael Connell a fost singura persoana de la bordul avionului sau privat care s-a prabusit vineri, la 4 km de aeroportul Akron-Canton din Ohio, cand se pregatea sa aterizeze. Decesul sau a generat speculatii potrivit carora ar fi fost pe punctul de a dezvalui detalii stanjenitoare legate de complicitatea unor membri de rang inalt din administratia Bush in fraudarea alegerilor si in distrugerea unor e-mailuri incriminatoare. (I.C.)

Generalul terorist

Liderul separatist kosovar Fatmir Sejdiu l-a numit pe Sylejman Selimi, membru al conducerii organizatiei teroriste albaneze UCK, in calitatea de comandant al asa-zisei "Forte de securitate kosovara", subordonate autoritatilor secesioniste albaneze de la Pristina. NATO si-a luat angajamentul de a sustine instruirea noii forte, formata din aproximativ 3500 de oameni, majoritatea fosti membri ai organizatiei teroriste Armata pentru Eliberarea Kosovo (UCK). Aceasta este acuzata de crime de razboi impotriva populatiei civile sarbe si albaneze din Kosovo in timpul conflictului din 1998-1999 si de violentele anti-sarbe din 2004. (M.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Eternul Iliescu (2303 afisari)
 Antenele fata cu dictatura lui Basescu (2294 afisari)
 Mai, dezaxatilor! (2253 afisari)
 Miliardara eroina (1607 afisari)
 Europa din nou la cheremul Rusiei (1412 afisari)
 Fotografii cu Obama in șort de baie fac ravagii pe Internet: Gata cu bătranii cu păr cărunt de la Casa Albă! (2948 afisari)
 Care este cea mai sexy Craciunita a Mosului? (VEZI FOTOGRAFIILE) (2555 afisari)
  Stolojan refuza sa creada ca a fost exclus de la guvernare dupa retragerea din functia de premier desemnat  (2463 afisari)
 14 dintr-o lovitura: DNA a trimis in judecată un grup care a pus mana ilegal pe 250 de hectare de teren (1960 afisari)
 Radu Berceanu: Am decis sa eliberez 24 de directori din functie, nesimtirea a ajuns la o cota mult prea ridicata (1950 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00521 sec.