Ziua Logo
  Nr. 4412 de joi, 11 decembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Aniversare ONU

Cea de-a 60-a anivesare a Declaratiei universale a drepturilor omului a fost marcata ieri in toata lumea, reprezentand textul fundamental al Dreptului International. La 10 decembrie 1948, Adunarea Generala a ONU a adoptat si proclamat Declaratia universala a drepturilor omului, recomandand statelor membre sa nu precupeteasca nici unul din mijloacele care le stau la dispozitie pentru a publica in mod solemn textul. Declaratia a fost adoptata de 58 dintre statele care atunci erau membre ale Adunarii Generale a ONU, cu exceptia URSS, a statelor din Europa de Est, Arabiei Saudite si Africii de Sud, care s-au abtinut. (L.P.)

Fuga din Irak

Cei 4.000 de militari britanici din Irak vor fi retrasi pana in iunie 2009, a dezvaluit un oficial din cadrul Ministerului Apararii citat de ziarele The Guardian si The Daily Mail.

Conform The Guardian, Londra va incepe retragerea contingentului sau in martie, pentru ca ultimii soldati sa paraseasca in iunie Bassra, localitatea din sudul Irakului in apropierea careia sunt stationate trupele britanice. Militarii britanici nu vor preda insa autoritatilor irakiene baza aeriana de la Bassra, unde sunt cantonati majoritatea celor 4000 de soldati, urmand ca acestia sa fie inlocuiti de soldati americani, sustine presa de la Londra. Luna trecuta, guvernul de la Londra declara ca nu are un calendar de retragere a trupelor din Irak. (L.P.)

Israelul acuzat de tortura

Expertul ONU privind drepturile omului in teritoriile palestiniene, Richard Falk, a apreciat marti ca politica Israelului fata de populatia acestor teritorii "este asimilabila crimei impotriva umanitatii". Intr-un comunicat publicat la Geneva, Richard Falk a cerut ONU sa "aplice norma recunoscuta privind responsabilitatea de a proteja populatia civila, care este supusa unei pedepse colective de politici care este asimilabila crimei impotriva umanitatii". Falk a denuntat "asediul salbatic al Israelului asupra Gazei", unde accesul hranei si carburantilor este insuficient, evitandu-se doar "foametea si imbolnavirea in masa". (M.I.)

Concesiile Moscovei

Moscova este gata sa suprime regimul de vize dintre Rusia si Uniunea Europeana, a afimat ieri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, preluat de Interfax. Declaratia a fost facuta in cursul unei intalniri avute la Moscova cu reprezentanti ai Asociatiei oamenilor de afaceri europeni, dar Lavorv nu a precizat modalitatile unei astfel de masuri. In timpul summitului Rusia-UE, din iunie, presedintele rus Dmitri Medvedev a propus discutarea detaliilor si a demersurilor ce trebuie facute pentru accelerarea procesului de desfiintare a vizelor dintre Moscova si UE. Si presedintele Comisiei parlamentare ruse pentru politica externa, Konstantin Kosacev, a declarat recent ca Rusia si UE vor fi pregatite in doi sau trei ani sa renunte la regimul de vize. (M.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mariajul dintre PD-L si PSD deja scartaie (3164 afisari)
 Stolojan - patru ani (2895 afisari)
 Refacerea FSN! Care FSN??? (2164 afisari)
 Israel - cu un picior in UE (1935 afisari)
 Profesorii pacaliti de Tariceanu (1814 afisari)
 O fantoma ce bantuie un hotel din Baile Herculane a fost fotografiata de localnici (FOTO) (6814 afisari)
 Nicole Kidman, cu lenjeria intima la vedere pe covorul rosu (5813 afisari)
 A fost inaugurata cea mai mare baza de date online cu fotografii din timpul comunismului (VIDEO) (4722 afisari)
 Traian Basescu si Calin Popescu-Tariceanu, la un pas de moarte, la Bruxelles (3384 afisari)
 Scene nud cu Penelope Cruz! (VEZI FOTO) (3354 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00481 sec.