Ziua Logo
  Nr. 4392 de marti, 18 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Nesimtire Grawe

Rodica Glont a luptat 93 de zile cu moartea in urma unui accident * Firma austriaca de asigurare o poarta pe actuala invalida intr-o nesfarsita batalie birocratica pentru cativa lei

Compania de asigurari Grawe Romania amana sa ii plateasca daunele aferente politei incheiate, unei femei care a suferit un grav accident de circulatie

in Ungaria.

De peste sapte luni de la producerea accidentului, firma o tot amana pe profesoara Rodica Glont si, prin tot felul de tertipuri birocratice, refuza, pana in prezent, sa-i plateasca sumele asumate prin contractul de asigurare. Cu toate ca dosarul medical este complet, functionarii Grawe Romania Asigurare SA continua sa ceara tot felul de documente, care le-au mai fost trimise de mai multe ori, tergiversand astfel plata despagubirilor. In prezent, Rodica Glont este pensionata pe caz de boala cu gradul II de invaliditate.

Nenorocirea si calvarul

La 28 martie 2008 la ora 12 si 27 de minute, Rodica Glont a fost internata, de urgenta, la Spitalul Judetean Markusovsky din Szombathely - Ungaria. Elicopterul a adus-o la acest spital dupa ce a suferit un grav accident de masina. Rodica Glont era ghidul unui grup de copii din Petrosani aflat in drum spre Roma. Din nefericire, soferul Labau Constantin Liviu, aflat la volanul autobuzului ISUZU nr. B 43 DPE apartinand firmei Normandia Horezu, a virat direct, dimineata la ora 7 si 30 de minute, din drumul principal intr-un sant de scurgere a apei ce avea o adancime de 2,8 m.

Labau e acuzat de Politia maghiara de comiterea, prin neglijenta, a unui accident rutier care a avut ca efect un accident colectiv. Cel mai grav accident l-a suferit Rodica Glont care s-a aflat, in momentul impactului, pe scaunul din fata destinat ghidului. Medicul sef de sectie de la Spitalul Markusovky, dr. Eva Schaffer (impreuna cu dr. Anton Feher si dr. Gyorgy Balint) au eliberat un raport final in care a detaliat, pe sapte pagini, felul in care au intervenit pentru a readuce pacienta la viata. Ea s-a zbatut intre viata si moarte vreme de doua saptamani. A fost externata dupa 93 de zile de spitalizare petrecute, intre 28 martie si 30 iunie 2008, in spitale din Ungaria si Romania. Dupa acest calvar, in care Rodica Glont s-a luptat pentru viata, a inceput calvarul luptei cu birocratia. La intoarcerea acasa, ea a solicitat societatii Grawe Asigurari SA, la care cotiza de patru ani, sa-i ofere despagubirile prevazute in contract. Urmeaza un sir nesfarsit de scrisori intre asigurat si asigurator, in joc fiind "exorbitanta" suma de 16 milioane de lei vechi. Echivalentul, in varianta Grawe, a 93 de zile de spitalizare. Grawe, prin directorul general adjunct Monica Spataru si inspectorul evaluare risc si daune, dr. Corina Blid, solicita, in continuare, acte doveditoare pentru ca, nu-i asa?, aceasta exorbitanta suma ar pune pe butuci societatea de asigurari. De altfel, deviza firmei este cinica: "Asigurare de partea ta".

Epuizata de acest nesfarsit sir epistolar ce pare fara finalitate, dna Rodica Glont s-a adresat cotidianului nostru pentru ca ultima sa scrisoare sa fie una publica.

Invalid bun de plata

In urma accidentului, Rodica Glont a fost declarata de comisia medicala de specialitate in incapacitate de munca, respectiv gradul II - fara drept de munca. Cu toate acestea, cei de la Grawe nu au exonerat-o de plata primelor cu toate ca acest drept este specificat, in mod expres, in contract.

Dupa multe tentative de a vorbi cu directoarea Monica Spataru, in final ni s-a spus ca ea lipseste toata saptamana aceasta. Iar dr. Corina Blid, inspector de daune, pe un ton agresiv, ne-a spus: "nu este profesionist ceea ce faceti, nu pot sa vorbesc cu dumneavoastra, am si laringita!" (M.G.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Dovada crimei la Petrila (3831 afisari)
 Cum a fost pacalita CIA pe 15 noiembrie 1987 (3351 afisari)
 I-am blocat (2258 afisari)
 Nesimtire Grawe (1922 afisari)
 ZIUA l-a infrant pe combinatorul Vladescu (1443 afisari)
 Gigi Becali vrea inapoi banii donati Patriarhiei (3038 afisari)
 Ce-i cam lipseste Karolinei Kurkova? Buricul! (2632 afisari)
 Ministrul ucrainean al Apararii avertizeaza Romania si Rusia ca armata tarii sale este gata de lupta  (2318 afisari)
 A reusit sa aduca avionul la sol, desi a ramas intr-o singura aripa! (VEZI VIDEO) (2266 afisari)
 Elena Basescu l-a vizitat in toiul noptii pe Hrebenciuc Jr.! (2204 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00481 sec.