Ziua Logo
  Nr. 4375 de miercuri, 29 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Continuitate la COSR

La fel ca acum patru ani, Octavian Morariu (foto) este singurul candidat pentru sefia forului olimpic autohton la alegerile din 27 noiembrie. Desi intentiona sa candideze pentru acelasi post, presedintele ANS, Octavian Bellu, a renuntat in ultimul moment, fiind de parere ca la COSR, ca si la ANS, este nevoie de continuitate.

Cu 30 de zile inainte de Adunarea Generala de alegeri a COSR, secretarul general Ioan Dobrescu a anuntat ieri ca actualul presedinte Octavian Morariu este singurul candidat pentru cea mai inalta functie a comitetului. "Avem un singur candidat la sefia COSR, iar acesta este actualul presedinte Octavian Morariu. De asemenea, pentru cele trei posturi de vicepresedinte sunt aceiasi din actualul mandat, Marcel Popescu (comandant CS Dinamo), Ana Pascu (presedinte FR Scrima) si Nicu Vlad (presedinte FR Haltere). Dupa cum sesizati, s-a optat pentru continuitate si nu vor fi schimbari majore in structura COSR", a spus Dobrescu, adaugand ca si-au mai depus candidatura pentru celelalte posturi din Comitetul Executiv si Gabriela Szabo (vicepresedinte FR Atletism), Ioan Dospinescu (presedinte FR Canotaj), Liviu Luca (presedinte FR Judo) si Adrian Stoica (presedinte FR Gimnastica). Totodata, la sectiunea "sporturi de echipa" singurul candidat este presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, in vreme ce la "personalitati sportive" s-au inscris in cursa, printre altii, multiplul campion olimpic si mondial la canoe, Ivan Patzaichin, multiplele campioane olimpice si mondiale la canotaj, Elisabeta Lipa si Georgeta Andrunache, precum si fostul mare atlet George Boroi, comandantul CSA Steaua. Pe de alta parte, desi isi pregatise dosarul, cu CV si un proiect de strategie, presedintele ANS, Octavian Bellu, a renuntat sa mai candideze. "Pentru mine exista alte prioritati, iar Morariu a depus o munca asiduua pentru a promova in CIO. Vin alegerile parlamentare, vor fi schimbari in institutii si agentii, iar pentru sport depinde de ce va dori noua guvernare. Nu stiu daca pot ajuta sportul mai mult din fruntea ANS sau COSR, dar indiferent cine ar ocupa aceasta functie, la oricare dintre foruri, nu va putea pune singur in aplicare o strategie nationala. De altfel, cred ca nici schimbarea conducatorilor ANS sau COSR nu este o solutie viabila, pentru ca asa nu exista continuitate", a spus Bellu, dezvaluind si ca intentioneaza sa organizeze un "summit" dupa alegeri, in care sa se decida, impreuna cu ministerele si autoritatile locale, dar si cu COSR si federatiile nationale, un proiect pentru viitorul sportului.

Tiberiu RIST
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Ion Iliescu uraste proprietatea (2291 afisari)
 Pestera de cristale gigant sub desert (2264 afisari)
 "Guvernul a marit salariile la ANL de 4,4 ori" (2182 afisari)
 Saguna eliminat de Garda Maghiara (1667 afisari)
 Extinderea UE. Punct. Si de la capat? (1315 afisari)
 Mihaela Radulescu si Dani Otil, sarut patimas in plina strada (4168 afisari)
 De trei ori femeie penala: A condus pe Autostrada o masina neinmatriculata, era si beata dar nu avea nici permis de conducere (VIDEO)  (2433 afisari)
 Provocare maghiara: Steagul secuiesc arborat pe primaria Miercurea Ciuc  (2126 afisari)
 Ghici cine este voluptuoasa vedeta care ridica pubele de gunoi in tinute sexy? (2082 afisari)
 Profesorii intra luni in greva generala (1923 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00503 sec.