Ziua Logo
  Nr. 4371 de vineri, 24 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Comisia Europeana considera ca Uniunea Marii Negre nu este rentabila

Comisia Europeana considera ca infiintarea unei Uniuni la Marea Neagra nu este necesara, pentru ca Uniunea Europeana este suficient de activa in aceasta regiune.

"UE este deja foarte activa in regiunea Marii Negre. Pe de o parte, cooperam deja in plan bilateral cu o serie de tari, in cadrul Politicii Europene de Vecinatate si al altor politici externe aplicate in regiunea Marii Negre. Pe de alta parte, anul trecut a fost lansata Sinergia Marii Negre, cu obiectivul de a consolida legaturile cu regiunea Marii Negre. De asemenea, sunt in curs lucrarile pentru Perteneriatul Estic, al carui scop este aprofundarea si extinderea relatiilor bilaterale cu statele din vecinatatea estica, precum si a relatiilor regionale si multilaterale", a subliniat purtatorul de cuvant al comisarului european pentru relatii externe si politica de vecinatate, Christiane Hohmann, citata de Agerpres.

Initiativa socialistilor europeni, de infiintare a unei Uniuni la Marea Neagra, a fost luata deja in discutie la intalnirea de la Sofia, de pe 17 octombrie, unde s-a hotarat organizarea unei noi conferinte internationale pe aceasta tema, anul viitor, la Bucuresti.

Comisia Europeana considera, insa, ca proiectul de Uniune la Marea Neagra se suprapune peste Parteneriatul Estic promovat de Suedia si Polonia si aprobat deja de statele membre.

"In toate actiunile noastre, trebuie sa ne asiguram ca nu vom duplica structuri sau politici si ca orice noua initiativa aduce valoare adaugata activiatilor deja demarate", a continuat Hohmann.

Comisia considera, de asemenea, ca propunerea Romaniei, Bulgariei si Greciei privind crearea Sinergiei Marii Negre este un pas inainte catre cooperarea in aceasta zona. "Noi speram ca, prin dialogul si cooperarea practica in cadrul Sinergiei Marii Negre, tensiunile politice se pot diminua si astfel sa sporeasca increderea. Aceasta ar insemna o contributie la cautarea unei solutii pentru conflictele regionale", a mai declarat purtatorul de cuvant.

Daca va primi acordul statelor membre, Uniunea la Marea Neagra va ingloba Romania, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Kazahstan, Azerbaidjan si Rusia, socialistii considerand ca in acest fel se va asigura securitatea energetica a tuturor statelor din Uniunea Europeana.

S.G.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Enigme neelucidate (3141 afisari)
 Romania beton (2269 afisari)
 Rechizitoriul lui Taubman (1711 afisari)
 Basarabean miliardar (1486 afisari)
 Liderul Hezbollah otravit si salvat (1239 afisari)
 Rusia va plati cu cateva razboaie recastigarea statutului de mare putere, sustine cunoscuta clarvazatoare Maria Duval (2149 afisari)
 "Doctorul Moarte" loveste din nou (IMAGINI SOCANTE) (2073 afisari)
 Raport Jane's: Armata rusă, neputincioasă in fața unui inamic mai numeros și mai bine pregătit decat Georgia  (1600 afisari)
 Menage a trois, in varianta indiana: Doi frati impart aceeasi nevasta (1581 afisari)
 Plecati pe drumul catre nunta au ajuns la Cer: O tanara insarcinata, fetita ei de patru ani si alte doua rude si-au gasit sfarsitul sub rotile unui camion (1577 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00466 sec.