Ziua Logo
  Nr. 4354 de sambata, 4 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

De pe Wall Street la manastire

Un fost broker de origine bulgara a hotarat sa inlocuiasca viata agitata de pe Wall Street cu linistea si austeritatea unei manastiri din tara natala Hristo Miskov a avut o cariera de succes ca broker la Nasdaq, o bursa din New York, pana intr-o zi in care a decis sa renunte la tot si sa se intoarca in tara de origine, Bulgaria. Odata cu schimbarea costumelor si pantofilor scumpi pe o sutana si o pereche de sandale, calugarul Nikanor, cum este actualmente cunoscut, crede ca Wall Street si New York-ul primesc in prezent ceea ce merita. "Este normal ca oamenii care consuma mai mult decat merita sa aiba probleme in perioadele de criza financiara. Prin suferinta ei devin mai responsabili", a declarat Mishkov. Calea aleasa i-a impresionat pe colegii barbatului, care risca acum sa se indrepte cu totii spre somaj. Miskov considera "colapsul bancilor si al firmelor de investitii o pedeapsa necesara din cauza aviditatii de care dadeau dovada".

"Multi oameni nu realizeaza ca nu merita lucrurile pe care le au, pe care le castiga fara sa le imparta cu semenii napastuiti de soarta", a adaugat Mishkov, care a lucrat, de asemenea, pentru Karoll, una dintre cele mai mari firme de brokeraj din Bulgaria. Colegii lui au fost socati de decizia sa de a deveni calugar, dar el deja hotarase sa caute indrumare spirituala in detrimentul bogatiei materiale.

"Oricine poate fi un broker bun, dar asta nu aduce niciun beneficiu lumii. Mereu suntem in cautarea fericirii in bunurile materiale, care ne fac constant nesatisfacuti si neimpacati cu noi si lumea din jurul nostru", a completat Mishkov.

Acum, calugarul se trezeste in fiecare dimineata la rasarit pentru a ingriji o turma de bivolite apartinand manastirii Tsurnogorski, care dateaza din secolul al XII-lea.

Ruxandra RADUS
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Regina asfaltului contra Romaniei (4501 afisari)
 Dilema unui presedinte (2822 afisari)
 Criza, saloane si fanfare (2277 afisari)
 Parlamentari romani impotriva Romaniei (2047 afisari)
 Putin ataca Ucraina (1951 afisari)
 Enrigue Iglesias si Anna Kournikova s-au filmat in timp ce faceau sex (5231 afisari)
 Fata "Pistruiatului", sexy-star in Italia (4149 afisari)
 O femeie din Macedonia, nevoita sa renunte la sanii naturali ce cantareau 33 de kg (2184 afisari)
 Un distrugător american a fost reperat de ruși in Marea Neagră, potrivit presei ruse (2106 afisari)
 A murit Ion Smedescu, rectorul si Presedintele Fondator al Universitatii Romano-Americane (2041 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00445 sec.