Ziua Logo
  Nr. 4341 de vineri, 19 septembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Ce-ti doresc eu mie, dulce Romanie

Dupa ultimele evenimente, smecherii, cioace, rapoarte, pacaleli si motiuni montate pe scena politica, imi doresc sa nu se mai aleaga in Parlament Mircea Geoana, la Dabuleni sau aiurea. La fel de mult tin sa castige oricare dintre candidatii din colegiul Mizil minus unul. ADRIIIAAANNN NAAASTAASEEE.

De asemenea, o sa ma rog, de azi si pana in ziua votului, sa nu-i mai vad alesi pe urmatorii politicieni, chipurile, de neinlocuit: Dan Voiculescu, Corneliu Vadim Tudor, Marko Bela, Verestoy Atilla, Viorel Hrebenciuc. Nici pe Nicu Vacaroiu, dar nu stiu ce sa zic, mi-e frica de efectul tuicii de Pitesti asupra puterii de a discerne in fata urnelor. Cum Emil Boc e primar, iar Theodor Stolojan si Adriean Videanu zic ca nu se baga, cu Vasile Blaga n-am nimic, de la PD-L parca Elena Udrea mi-ar placea sa ramana pe bara. Am o mare problema, in aceasta toamna, cu Ion Iliescu. Nu-i miroase a bine sistemul de vot si cu asta basta. Nu mai vrea sa intre in joc. Asa ca, sa le dea Dumnezeu creier celor ce vor prelua PSD, dupa esecurile lui Geoana si Nastase, si sa-l trimita odata acasa. Acestea fiind zise, mai am un singur dor. Premierul 95%, Calin Popescu Tariceanu, sa iasa pe primul loc in colegiul lui caldut de la Ciofliceni, dar la redistribuire sa nu prinda pic de loc in noul Parlament. Ete asa, sa aiba si electorii sedusi si abandonati, din Primaverii, parte de o mica razbunare.

Ia sA vedem, nu mai cresc balariile pe marginile drumurilor, iese Romania din UE, se intetesc inundatiile, ne absoarbe gaura neagra daca acesti mancatori de politicianism pe paine nu ne mai indruma, nu mai au grija de noi, ce mai, nu ne mai conduc? Se alege praful de tara? Aiurea, doar de carierele lor!

Dar ca minunea sa se intample, pe langa mintea de pe urma a romanilor, mai e nevoie de ceva. Sa nu revina banditii la votul pe liste. Ca altfel, sistemul actual, uninominal-proportional sau cum o mai fi el, are toate motivele sa se razbune pe stimabili. La cat l-au batjocorit ei, l-a cat l-au schilodit, la cat l-au smecherit la delimitarea colegiilor, nu e chip sa-i ierte. Ca sa nu-si strice blazonul de sforari de prima mana si mari combinagii, ce si-au zis alde Hrebenciuc, dupa referendumul la care majoritatea celor ce au participat s-a pronuntat pentru alegerea parlamentarilor exact ca si pe primari: Ma, or fi astia multi, dar nici noi nu suntem prosti! Si i-au zis uninominal, dar l-au facut proportional.

A, era sA uit. Extraordinar acest Cristian Adomnitei. Cum era el ud de admiratie in fata motiunii PSD care l-a facut zdrente, si culmea a fost adoptata, si cat de indignat era de cea a PD-L care l-a facut doar incompetent, si bineinteles a picat. Asa ceva mai rar! Ii urez din toata inima, ca si celorlalti, mult insucces!

Dulce RomAnie, asta ne doresc!

Nota bene: De ce "premierul 95%"? Pentru ca atata ne roaga el sa-l credem ca a indeplinit din angajamentele pe care si le-a asumat la preluarea guvernarii.

Roland Catalin PENA
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Baietii destepti inventeaza taxa pe sticla (2144 afisari)
 De la agent Mossad la premier (1920 afisari)
 Condoleezza pune Rusia la punct (1553 afisari)
 Baza militara Renault (1293 afisari)
 America pe sponci (1254 afisari)
 O superba manechina din Rusia a devenit regina sahului (2184 afisari)
 Avocatul Ucrainei: "Romania seamănă cu grupul acela de englezi pletoși care repetau refrenul la nesfarsit " (1962 afisari)
 NASA a publicat cele mai recente fotografii de pe Marte (1919 afisari)
 Imagini care demonstreaza: Suporterii dinamovisti au fost provocati de fanii olandezi (1722 afisari)
 Salarii mai mari pentru politisti, de la 1 ianuarie 2009 (1658 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00521 sec.