Ziua Logo
  Nr. 4294 de sambata, 26 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Meteo

EUROPA

In sud-vestul si sudul extrem al Europei, precum si in tarile central-nordice, vremea va fi in general frumoasa, cu cerul variabil spre mai mult senin. In restul continentului, vor fi innorari, averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. In nordul Republicii Moldova, Ucraina, zona Muntilor Alpi si a Muntilor Balcani, cantitatile de apa vor fi insemnate si mai sunt posibile caderi de grindina. Temperatura aerului nu se va modifica semnificativ fata de ziua precedenta (mai creste in zonele cu vreme frumoasa si scade putin in cele cu ploi).

AVERTIZARE

COD galben

Fenomene: ploi insemnate cantitativ. Atentionarea cod galben se prelungeste pentru judetele Suceava, Botosani, Maramures si zona de munte a judetelor Neamt si Bistrita Nasaud, unde in intervalul 25 iulie, ora 12 - 26 iulie, ora 12, temporar va ploua si se vor totaliza cantitati de apa de peste 25 - 30 l/mp, iar izolat peste 40 - 50 l/mp. Hidrologii au emis cod rosu de inundatii, valabil astazi, pana la ora 16.00, pentru judetele Suceava, Iasi si Neamt, mentinandu-se codul portocaliu pentru judetele Maramures, Botosani si Bacau.

ASTAZI IN ROMANIA

Vremea va fi in general instabila si vor fi averse insotite de descarcari electrice in majoritatea regiunilor. Izolat, in nordul extrem,

cantitatile de apa vor depasi 20-25 de l/mp.

BUCURESTI

Astazi

Cerul va prezenta innorari si in cursul zilei vor fi averse si descarcari electrice. Temperatura maxima va fi de 25-26 de grade, iar minima de 13-15 grade.

Maine

Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii ca trecator sa ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va avea maxima de 29-30 de grade, iar minima de 17-18 grade.

Poimaine

Vremea va fi in general frumoasa si normala termic. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 29-30 de grade, iar minima de 15-16 grade.

COMENTARIU

Contextul aero-sinoptic se va modifica destul de putin in cele trei zile, in sensul ca instabilitatea atmosferica ramane ridicata in regiunile nordice si centrale, iar local in cele de deal si de munte din restul teritoriului. De abia in ultima zi arealul ploilor se va restrange. Vestea buna este ca regimul termic ramane usor sub cel normal, specific lunii lui cuptor, ceea ce inseamna ca valorile termice in cursul dupa-amiezelor se vor situa in general intre 23 si 27 de grade.

(Meteorolog, Dinu Marasoiu)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Bilderberg alegerile sin SUA (2938 afisari)
 S-a spart gasca deontologilor (2842 afisari)
 Moartea Patriarhului (2194 afisari)
 Lobby pentru atacarea Iranului (2051 afisari)
 Careu de spagari cu Mitica-n coada (1912 afisari)
 Numar record de executii in Iran: 29 de criminali, violatori si traficanti de droguri au fost spanzurati (1915 afisari)
 Fosta nevasta a lui Stallone, Brigitte Neilsen, mai tanara cu 20 de ani, dupa o operatie maraton  (1792 afisari)
 Gigi Becali sfideaza procurorii: "Hai DNA, du-ma la puscarie!" (1768 afisari)
 Gafa incredibila: Gol de la peste 55 de metri in Cupa Intertoto (VIDEO) (1750 afisari)
 Razboiul nudistilor, la granita dintre Germania si Polonia (1696 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01890 sec.