Ziua Logo
  Nr. 4287 de vineri, 18 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Mariajul lui Bush zgaltaie lumea

Presa araba se teme ca relatiile dintre George W. si Laura ar putea provoca cel de-al treilea razboi mondial

Tabloidele americane au aruncat, din nou, pe piata, stirea conform careia mariajul presedintelui George W. Bush cu Laura Bush este pe butuci, divortul celor doi fiind iminent. Presa americana, reprodusa de cea europeana, readuce pe tapet povestea divortului liderului de la Casa Alba, care ar trebui sa devina oficial in luna ianuarie a anului viitor, cand Bush va parasi Biroul Oval.

Pentru comentatorii politici de peste Ocean, stirea privind separarea cuplului Bush, "reincalzita" sau nu, reprezinta o arma politica eficienta impotriva republicanilor, cu doar cateva luni inainte de alegerile prezidentiale din Statele Unite. Pe de alta parte, presa araba speculeaza ca relatiile incordate dintre cei doi soti ar putea provoca si o reactie nervoasa a presedintelui SUA intr-un moment delicat al relatiilor americano-iraniene. De aici si pana la un posibil razboi mondial mai este doar un pas.

Publicatia de scandal National Examiner, alaturi de ziarul de aceeasi factura, Globe, sustin ca Prima Doamna a SUA ar fi ajuns deja la un acord cu Bush junior, dupa divort Laura urmand sa primeasca 20 de milioane de dolari. Motivele pentru care divortul nu mai poate fi evitat il reprezinta in primul rand legatura (despre care s-a mai vorbit si in trecut) presedintelui Bush cu subsecretarul american de Stat Condoleezza Rice, dar si faptul ca liderul de la Casa Alba ar fi reinceput sa cocheteze cu alcoolul. "De multa vreme, mariajul lui Bush se clatina si, cu toate ca se vorbeste tot mai putin despre asta, doar in anumite circumstante oficiale, George este nefericit pentru ca nu ar dori ca Laura sa il paraseasca", sustine tabloidul, adaugand ca Laura Bush vrea sa aiba o viata personala. Rezultatul clar, afirma ziarele, este ca, dupa 29 de ani de casatorie, cei doi abia daca isi mai vorbesc.

Laura la hotel

Semnatarii articolelor se bazeaza si pe relatarea unui functionar al Administratiei Securitatii Nationale potrivit careia recent Laura Bush a parasit furioasa Casa Alba, petrecandu-si noaptea la un hotel. National Examiner este de parere ca un rol major in aceasta poveste l-au jucat si problemele lui Bush cu alcoolul. Publicatia sustine ca desi presedintele american, care si-a recunoscut aceste probleme, a incetat sa mai puna gura pe alcool la 40 de ani, dificultatile tot mai mari cauzate de razboiul din Irak si dezastrul provocat de uraganul Katrina l-au determinat sa revina la mai vechiul sau obicei.

Conform celor publicate de tabloide, Prima Doamna a Americii ar fi utilizat, in transarea chestiunii divortului, aceeasi arma dura pe care a folosit-o si Sharon Bush in momentul divortului de fratele presedintelui, Neil Bush. Sharon Bush si-a amenintat atunci sotul ca, daca nu ii va lasa o suma consistenta de bani, va scrie o carte in care va dezvalui toate secretele familiei. Daca exista un sambure de adevar in faptul ca secretarul american de Stat Condoleezza Rice are un rol important in acest divort, povestea de dragoste dintre Carla Bruni si presedintele francez Nicolas Sarkozy va pali.

Luciana POP
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mariajul lui Bush zgaltaie lumea (4712 afisari)
 Oprescu la razboi (2587 afisari)
 Divortata la zece ani (2030 afisari)
 Cu banii inainte (944 afisari)
 Iertarea lui Corneanu (900 afisari)
 "Unchesul" de 65 de ani a facut sex, contra cost, cu doua surori de 12 si 14 ani (2605 afisari)
 Crocodil doborat de o un leopard de doua ori... mai firav (FOTO) (2400 afisari)
  Rusia va ceda teritorii Chinei (1993 afisari)
 Sarcina de serviciu pentru o secretara din Sibiu : Masaj erotic pentru sefi (1932 afisari)
 Reactia unui proxenet, alungat de Politie: "Vino mandro pe faleza / Sa vezi cum ne-o luam in freza" (1846 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00470 sec.