Ziua Logo
  Nr. 4285 de miercuri, 16 iulie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Hakerii romani urmariti de FBI au primit mandate de arestare

Parintii si avocatii unora dintre ei sustin ca tinerii nici macar nu stiau ca au comis o infractiune, ci doar au vrut sa castige "un ban cinstit"

Pentru 18 dintre hackerii retinuti, marti, in urma unei ample operatiuni la care au participat si ofiteri FBI, s-au emis mandate de arestare pentru 29 de zile. Pentru cea de-a 19-a persoana mandatul de arestare a fost emis doar pentru 19 zile, fiind minora. De asemenea, doua persoane implicate in acest caz, au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Audierile au durat zece ore. Desi mandatul de retinere pentru 24 de ore a exprirat in aceasta dimineata, iar hackerii au asteptat decizia instantei in sala de judecata, imediat dupa anuntarea sentintei acestia s-au predat, anunta Realitatea TV. Avocatii au declarat ca vor face recurs la decizia judecatorilor.

Hackerii au fost retinuti in urma unei ample operatiuni a procurorilor DIICOT si FBI, care au facut peste 30 de descinderi in judetele Hunedoara, Teleorman, Valcea si Sibiu, dar si in Capitala. Acestia sunt suspectati ca ar fi organizat licitatii false pe internet si ca ar fi facut cumparaturi cu carduri false. Printre casele unde au avut loc descinderi se numara si locuinta din Capitala a deputatului PD-L de Neamt, Dumitru Puzdrea. Modul de operare al hackerilor era simplu. Intrau pe un cont fals de pe E-bay, licitau un produs fictiv si copiau pagina unei firme prin care garantau tranzactia. Banii ii ridicau din strainatate si intotdeauna schimbau serverul la care se conectau dupa fiecare tranzactie pentru a fi mai greu de depistat. Fraudele pe internet sunt un fenomen in crestere in Romania. Mai mult, tara noastra se afla printre primele state la genul acesta de infractiuni. Hackerii romani sunt tot mai cunoscuti in lume, au spus ofiterii de la crima organizata, care au depistat in primele sasele luni ale acestui an peste 600 de infractiuni de acest gen. "Este vorba de organizarea unor licitatii frauduloase pe site-uri de comert electronic . Majoritatea acestor site-uri apartin unor companii din strainatate. Practic, infractorii posteaza diferite produse pe site-uri care in realitate nu exista, apoi doritorii, potentiali clienti liciteaza pentru aceste produse", a explicat ofiterul de crima organizata. Ofiterii de la Crima Organizata ii avertizeaza pe cei care liciteaza pe internet sa nu-si faca cunoscute codul PIN, numarul si parola conturilor proprii.

Z.O.
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cui ii e frica de Sorin Oprescu? (3547 afisari)
 Sinodul din 8-9 iulie (2316 afisari)
 Crah imobiliar la Stefanestii de Jos (2087 afisari)
 10 mici trucuri impotriva obezitatii (1774 afisari)
 Instructorii mortii (1637 afisari)
 Guvernul englez sfatuieste copiii sa faca sex oral, pentru a evita sarcinile neplanificate (3973 afisari)
 Sabrina Sabrok vrea sa doboare recordul mondial pentru cei mai mari sani din lume (3600 afisari)
 Solistul ABBA, Bjorn Ulvaeus, atat de bolnav incat nu-si mai aminteste ca a castigat Eurovisionul (3094 afisari)
 Si ele sunt oameni: vedetele de la Hollywood arata groaznic fara machiaj (2965 afisari)
 Escrocii romani i-au facut buletin lui Robert de Niro (2696 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00472 sec.