Ziua Logo
  Nr. 4254 de marti, 10 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Comanescu la Vatican

Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, s-a intalnit ieri la Vatican cu ministrul Afacerilor Externe al Sfantului Scaun, Mons. Dominique Mamberti, Secretar pentru Raporturile cu Statele, informeaza MAE. Pe agenda au figurat teme ca aprofundarea dialogului politic bilateral, cooperarea dintre autoritatile publice si Biserica Catolica din Romania, comunitatile romanesti din diaspora si ospitalitatea Bisericii de la Roma. Problematica regionala s-a axat pe Balcanii de Vest si Kosovo, precum si pe modalitatile de aprofundare a integrarii europene. (L.P.)

Rice in Israel

Presedintele american George W. Bush doreste accelerarea tratativelor israeliano-palestiniene. El o trimite din nou pe Condoleezza Rice, sefa diplomatiei americane in Tara Sfanta cu propunerea demararii unor "tratative tripartite". Prima intalnire de acest gen, la care vor participa Condoleezza Rice, Iiderul palestinian Ahmed Qureia (Abu Alla) si ministrul israelian de Externe Tzipi Livni, va avea loc la inceputul saptamanii viitoare. Condoleezza nu aduce cu ea vreun document nou, dar va presa ca partile aflate in conflict sa inceapa "tratative esentiale" privind cele trei probleme -cheie: granitele, refugiatii palestinieni, Ierusalimul. (T.S.)

"Mein Kampf" bis

Opinia publica din Germania tinde sa fie de acord cu republicarea faimoasei carti "Mein Kampf" de Adolf Hitler. In cele 782 de pagini ale cartii, publicata pentru prima oara in 1925, este expusa teoria criminala a arianismului hitlerist si crezurile antisemite ale fostului fuhrer german, care ii socotea pe evrei "sub-oameni" (Untermenschen). Lala Zuskind, presedinta evreilor din Berlin a declarat ca publicarea cartii nu va afecta tabu-ul creat in jurul odiosului Hitler. "Prefer sa-l vad pe Hitler sculptat in ceara la Muzeul Holocaustului, decat ca ideile sale sa circule in creierul oamenilor", a spus Zuskind. (T.S.)

Nou survol rusesc

Doua bombardiere strategice ruse Tupolev Tu-95 au efectuat o misiune de patrulare deasupra Oceanului Arctic, au anuntat, ieri, Fortele Aeriene ruse, citate de Interfax. Cele doua avioane vor fi realimentate in zbor de o aeronava Iliusin Il-78. Fostul presedinte rus, Vladimir Putin, anunta in august, anul trecut, o reluare "permanenta" a zborurilor bombardierelor strategice. (A.M.L.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Va fi Blaga? Sau Oprescu? (2738 afisari)
 Teapa elvetiana (2661 afisari)
 UE ne cere alta Constitutie (2041 afisari)
 De ce nu-l voi vota pe Sorin Oprescu (1958 afisari)
 Regele Mihai si Regina Ana Nunta de Diamant (1941 afisari)
 Fara sutien, la... "Opera": Noul cod de eleganta marca Pamela Anderson (3614 afisari)
 Mariah Carey, prinsa cu liposuctia (2497 afisari)
 Patronul lui Ionut Iftimoaie asasinat in plina strada (2422 afisari)
 Timisoara: Miting in sprijinul IPS Nicolae Corneanu  (2187 afisari)
 Reprezentanti ai 14 case regale europene participa la celebrarea nuntii de diamant a Regelui Mihai si Reginei Ana  (2124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00441 sec.