Ziua Logo
  Nr. 4247 de luni, 2 iunie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Politicienii nu s-au ferit sa incalce legea si sa-i indemne pe alegatori unde sa puna stampila

Propaganda in ziua votului

Politicienii s-au grabit sa voteze in prima parte a zilei si au folosit momentul pentru a ataca adversarii si pentru a face propaganda propriilor partide, aspect interzis de lege. Social-democratii au lansat sageti catre candidatii liberali anuntand ca alegerile vor reconfirma dominanta PSD pe scena politica in timp ce liberalii au indemnat alegatorii sa voteze candidatii lor. Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, continuarea propagandei electorale dupa incheierea campaniei electorale, precum si sfatuirea alegatorilor, in ziua votarii, la sediul sectiilor de votare sau in perimetrul acestora, sa voteze sau sa nu voteze cu anumite partide politice, aliante politie sau electorale ori candidati independenti, constituie contraventie si se pedepseste cu amenda de la 700 de lei la 1000 de lei. (M.T.)

Vasile Blaga candidat PD-L

Voi avea sansa sa conduc Bucurestiul

Candidatul PD-L, Vasile Blaga, si-a pierdut sotia in sectia de votare la I.L. Caragiale. Din cauza numarului mare de jurnalisti, doamna Blaga a avut dificultati sa se apropie de urna de vot in timp ce sotul sau se indrepta spre iesire.

"Am votat pentru oameni care au solutii. Sunt convins ca voi intra in al doilea tur. Daca voi avea sansa, si sunt convins ca o voi avea, de a conduce Bucurestiul, cred ca bucurestenii vor dori sa continui", a declarat Blaga inainte de a-si "recupera" sotia, care nu a reusit sa voteze pana cand sotul ei nu a plecat din sectie insotit de cohorta de jurnalisti. Sosirea lui Blaga a dat peste cap procesul de votare deoarece fotografii si cameramanii au umplut sectia de votare, in timp ce alegatorii obisnuiti au trebuit sa astepte deoarece nu se mai puteau apropia de membrii biroului sectiei pentru a le fi inmanate buletinele de vot. Asta a provocat reactia iritata a catorva dintre ei. "Nu inteleg de unde atata agitatie pentru un singur om", spunea o doamna in varsta. "Uite d-aia n-are ursul coada", s-a ofuscat un alt cetatean din cauza ca nu reusea sa intre in cabina de vot. Altii au tratat cu mai multa seninatate aglomeratia din sala ingusta. Un batranel a fost invitat de o tanara din birou sa astepte putin pe scaun pana se termina agitatia. "Sa stau aici cu dumneata? Grozava treaba!", a exclamat batranul razand smechereste. (A.I.)

Sorin Oprescu

Un vot independent, liberal si social

Independentul Sorin Oprescu a fost pus ieri in situatia de a vota pe liste suplimentare, in conditiile in care numele sau nu figura pe lista permanenta. Incruntat, doctorul si-a facut aparitia la scoala 17 din Capitala la ora 8:30, impreuna cu staff-ul de campanie.

El a constatat cu surprindere ca, desi "adresa e in regula", numele sau nu este de gasit pe lista. Dupa iesirea de la urne, Oprescu a declarat ca votul sau a fost unul care il caracterizeaza: "un vot independent, in primul rand, asa cum sunt toti cetatenii Bucurestiului, un vot liberal, pentru ca asa este meseria mea, si, nu in ultimul rand, un vot social, pentru ca am grija de oameni si toata viata am avut grija de oameni. Am votat cu speranta ca o sa fie bine". Fostul pesedist a aratat ca se asteapta ca bucurestenii sa reactioneze asa cum au reactionat pana acum in legatura cu persoana sa, respectiv cu "acelasi sprijin, cu aceeasi simpatie si incredere". Pe parcursul zilei de ieri, Oprescu a vizitat mai multe sectii de votare, dupa care a asteptat rezultatul votului la cafeneaua "La Independentu'", sediul sau de campanie. (R.I.P.)

Cristian Diaconescu, candidat PSD

"Pentru lege si ordine"

"E important sa facem o schimbare. Am votat pentru lege si ordine, pentru respectul datorat familiilor noastre din partea comunitatii locale. Am votat pentru cei care stiu si pot sa faca si este necesar sa vedem daca cei care pana acum au gestionat interesele bucurestenilor mai sunt in stare de ceva si daca e normal sa continuam in modul in care in Bucuresti se intampla asta". (C.A.)

Emil Boc, candidatul PD-L

Pentru viitorul Clujului

Primarul Clujului, Emil Boc, a venit la vot insotit de sotie si de una dintre fiicele sale.

Presedintele PD-L a estimat ca prezenta la vot va fi mai ridicata decat la scrutinul precedent, cel de la europarlamentare, deoarece alegerile locale intereseaza direct fiecare cetatean. "Am votat pentru prezentul si viitorul modern al Clujului, pentru echipa", a declarat Boc, citat de Mediafax. (A.I.)

Ludovic Orban, candidatul PNL

Vot cu minte

Candidatul PNL la Primaria generala a Capitalei, Ludovic Orban, a votat ieri dis de dimineata "pentru un Bucuresti european, pentru un Bucuresti pe care sa-l iubim si in care sa ne faca placere sa traim".

Intrebat daca a vrut sa fie primul la vot, liberalul, care a votat la ora 7.30, a replicat ca acesta este programul sau obisnuit si ca a vrut sa aplice principiul "Cine se scoala de dimineata, primar ajunge". "Alegatorii au puterea in mana o data la patru ani. Au puterea de a determina o schimbare in bine pentru Bucuresti si ii rog sa foloseasca aceasta putere si sa voteze cu mintea", a adaugat Ludovic Orban. Intrebat de ce nu a venit impreuna cu sotia, ministrul liberal a explicat ca, asa cum se stie, sotia sa este o persoana foarte discreta, careia nu ii place publicitatea, adaugand ca aceasta era sigura ca la sectia de votare vor fi jurnalisti. La iesirea din sectia de votare, situata la Scoala nr. 16 de pe Aleea Budacu, din Sectorul 3, Ludovic Orban s-a oprit in fata unui bloc din apropiere, unde la un balcon se afla mama sa, pe care a salutat-o si i-a spus ca a votat. El le-a spus jurnalistilor ca a locuit multi ani in acel apartament. Orban a trecut apoi pe la sediul de campanie al PNL de unde a pornit prin cartierele Bucurestiului, pentru a-i sustine pe ceilalti candidati ai partidului de guvernamant. (Razvan GHEORGHE)

Mircea Geoana, presedintele PSD

"Protest impotriva dreptei"

"Am votat pentru cei mai buni, care sunt de stanga. Sper sa fie un vot de protest impotriva a patru ani de guvernare de dreapta. Cred ca lumea s-a saturat de scandal, de incompetenta si de cearta. Cred ca va fi un vot, pe de o parte, pozitiv pentru cei mai buni dintre candidati si, pe de alta parte, un vot pentru schimbare la nivel politic general. Este cea mai importanta alegere de tip local pe care am avut-o in 20 de ani de democratie in Romania, pentru ca alegerea presedintilor de consilii judetene prin vot uninominal, la propunerea PSD, reprezinta o imensa schimbare a regulii jocului pentru alegerile locale. Bate un vant de schimbare la nivelul populatiei. Va fi un vot care va reconfirma faptul ca PSD este principalul partid politic din Romania". (C.A.)

Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD

"Impotriva bordurilor si smecheriilor"

"Am votat pentru un Bucuresti curat la propriu si la figurat, impotriva bordurilor, a smecheriilor, a lipsei de bun-simt. Am votat pentru schimbarea culorii Bucurestiului, pentru o nuanta europeana, pe care sa o adaugam unei capitale europene. Sper ca votul meu sa faca parte dintr-un semnal la nivelul tarii, pentru intoarcerea la normalitate. Este un vot evident care se prefigureaza - s-a prefigurat in sondaje, in dezbateri - impotriva unei administratii de dreapta in Bucuresti. Dreapta este atacata puternic si cu sanse de reusita. Sper ca acesta este momentul unei schimbari radicale in Bucuresti si in tara. Cred ca bucurestenii vor veni la vot si sper sa avem un superprimar, o figura legendara, ca in Statele Unite sau Marea Britanie. Dar, lasand gluma la o parte, cred ca avem o oferta larga de candidati". (C.A.)

Ion Iliescu, presedinte de onoare al PSD

"Un semnal pentru alegerile viitoare"

a"Votul meu e secret. Sunt importante alegerile din doua puncte de vedere: in primul rand semnalul pentru Capitala. Capitala are nevoie de o administratie de oameni seriosi si acum oamenii au criterii de comparatie, ca sa aleaga asa cum trebuie si, in al doilea rand, aceste alegeri sunt semnalele pentru alegerile viitoare. Ori, in tara simt nevoia la oameni de schimbare in bine. S-au saturat oamenii de demagogie". (C.A.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Jos palaria, domnule Cristoiu! (3096 afisari)
 Vot pentru pamant (2314 afisari)
 Blaga rastoarna sondajele (1623 afisari)
 UDMR invoca frauda la Targu Mures (1408 afisari)
 Voronin, cu para la UE (1267 afisari)
 Megan Fox, innebunita dupa sex (4788 afisari)
 Bin Laden construieste un pod de 200 de miliarde de dolari peste Marea Rosie (2613 afisari)
 Pentru ca s-a incapatanat sa traiasca, un muribund britanic a castigat pariul cu medicii si 10 mii de dolari (2196 afisari)
 Regele Mihai I se intoarce la Castelul Peles  (2186 afisari)
 A patra piramida din Valea Giseh (1961 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00499 sec.