Ziua Logo
  Nr. 4243 de miercuri, 28 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Aratarea lui Dumnezeu si visul lui nea Gigi

Nu cred ca exista un politician roman care sa ofere o contributie mai originala si, de ce nu, profund mioritica la modul cel mai propriu, adica legat de coada oii, decat nea Gigi. Domnia sa, ca sef de partid legal recunoscut, arata cel mai bine cat de reale sunt argumentele dupa care, in marile capitale europene, suntem socotiti, cu un zambet subtire si dureros-ironic, drept exemplul unei democratii incipiente care are de tras pacatele mostenirii de peste cinci decenii de comunism si dictatura.

ASa Si e, din moment ce, in Romania europeana si euro-atlantica a secolului XXI, clasa noastra politica accepta fara sa clipeasca, intr-o profunda si condamnabila indiferenta, o replica care, intr-o tara civilizata, ar fi insemnat sfarsitul acoperit de un imens ridicol al oricarui politician de meserie. Caci iata dilema lui nea Gigi: "ori Presedintele Romaniei in 2009, ori inapoi la oierit". Insa nea Gigi nu se simte ridicol pentra ca are revelatii. Este, cel putin asa o crede la modul cel mai sincer, alesul Domnului, partenerul Sau de dialog, este insusi Trimisul. Iar Dumnezeul sau, cand se supara sau vrea sa-l pedepseasca, dat fiindca i-ar fi drag nea Gigi, nu-i trimite Cavalerii Apocalipsei, ci numai il dojeneste parinteste, facand Steaua sa piarda un meci. Daca pierde doua, e caz de penitenta. La trei esecuri, ridica o manastire. La patru, plus pierderea titlului, se duce sa se marturiseasca si nu se mai aseaza timp de trei zile pe jiltul de aur.

Iar politicienii noStri nu zic nimic. Nu-i intereseaza ca, pe fond, nea Gigi nu numai ca a schimbat nivelul jocului si ca, intrand in concurenta cu el si cu viziunile sale mesianice, arata cat de imatura si nepregatita este clasa noastra politica pentru marea competitie profesionista de tip european si pentru jocurile de putere la masa celor mari. Accepta, fara sa clipeasca, insulta enorma la adresa poporului roman, a nefericitului electorat mintit si manipulat cu nerusinare, si la aceste alegeri ca la toate cele care vor fi si vor urma pe Dambovita. Accepta dilema ca ori esti Presedintele Romaniei, ori te intorci sa mulgi oile si sa vinzi branza in Piata Rahovei.

Doamnelor si domnilor politicieni, candidati de ieri, de azi si, cu siguranta, si de maine, chiar nu va e jena de cei carora, ma rog, de forma, dar oricum tot va duceti sa le cereti votul? Daca nu ziceti nimic - si nimic n-ati zis pana acum - inseamna ca sunteti de acord cu cea mai grosolana jignire facuta vreodata de un analfabet la adresa poporului roman. Caci asta este, daca varianta ultima si cea mai inalta a puterii politice din statul roman, Presedentia Romaniei, are ca singura alta varianta turma de oi.

StiinTa politcii, "good governance", cluburi Bilderberg sau Davos, astea sunt prostii de fraier atunci cand viziunea despre lume, viata si politica se reduce la o asemenea ecuatie fundamentala: Presedintele Romaniei sau oier de succes. Un fel de Cioban Bucur renascut in secolul XXI in fiinta lui Nea Gigi intemeietorul, rasturnat artistic in jiltul de aur si discutand despre problemele securitatii globale. Si, in definitiv, de ce nu? Adica de ce nu Nea Gigi, sincer convins ca e alesul lui Dumnezeu, daca asta arata ca, in definitiv, ne-am decis sa punem in fruntea tarii pe cineva cu adevarat reprezentativ pentru ceea ce suntem, ceea ce visam si pentru viitorul in care ne proiectam.

Numai cA, daca asta e viitorul natiunii, bine ar fi sa le spunem si la altii cum ne arata visul national si sa pregatim niste teancuri de traduceri in limbile europene ale baladei Mioritia, variatna Beeecaliana, pe care sa le trimitem preventiv partenerilor nostri din diversele aliante.

Si dacA mAine vine Nea Gigi Presedinte si zice ca l-a visat pe Dumnezeu care i-a zis cand se va face sigur conducta Nabucco? N-am fi in castig net fata de ceilalti care au doar contracte ferme? Nu-i lasam cu gura cascata?

Cristian UNTEANU
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Securistii arsi la pensii (4049 afisari)
 Cele 500 de bombe atomice ale Israelului (2918 afisari)
 Dosarul care a invins-o pe Schrotter (2870 afisari)
 Femei pe Muntele Athos (2526 afisari)
 Ucraina pune la zid Romania (2489 afisari)
 Nu au notiunea violului (2736 afisari)
 Si-a urmat iubita in frigiderul de la morga  (2424 afisari)
 Documente secrete, femei focoase si un ministru demis (2284 afisari)
 Masele scoase fara durere (2229 afisari)
 Peugeot construieste o fabrica la Cluj (1697 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00478 sec.