Ziua Logo
  Nr. 4241 de luni, 26 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Gherila decapitata

Ministerul columbian al Apararii a anuntat, sambata, moartea principalului sef al gherilei Fortelor Armate Revolutionare ale Columbiei (FARC), Manuel Marulanda, alias "Tirofijo". Potrivit acestor informatii, "Tirofijo" a decedat in 26 martie, la ora 18:30, cauzele mortii sale ramanand sa fie confirmate. In perioada in care a murit "Tirofijo", fortele armate au organizat mai multe operatiuni, inclusiv bombardamente, in diferite zone ale departamentului Meta, la sud de capitala Bogota. (I.C.)

CE se teme de frauda

Expertii CE care s-au intalnit saptamana trecuta cu ministrul Justitiei, procurorul general si reprezentanti ai ANI, CSM si DNA au fost interesati de efectele deciziei Curtii Constitutionale privind controlul averii demnitarilor, precum si de fraudarea examenului pentru procurori-sefi. Surse oficiale, citate de Mediafax, au afirmat ca expertii, aflati la Bucuresti pentru o misiune de evaluarea reformei sistemului judiciar romanesc, au chestionat o serie de membri ai CSM si oficiali ai Ministerului Public. (M.I.)

Cehia rusinata

Presedintele Cehiei, Vaclav Klaus, a declarat ca "ii este rusine" ca tara sa a recunoscut independenta Kosovo, dupa ce, zilele trecute, guvernul de la Praga, condus de Mirek Topolanek, a anuntat ca recunoaste independenta noii entitati. In semn de protest, Serbia l-a rechemat pe ambasadorul sau la Praga, masura pe care Belgradul a decis sa o ia in cazul fiecarui stat care recunoaste independenta Kosovo care, proclamata in mod unilateral la data de 17 februarie 2008, a fost deja recunoscuta de circa 40 de state. (L.P.)

Fara Golan

Israelul "se poate descurca" fara platoul Golan, a carui restituire integrala o solicita Siria, a apreciat fostul sef de stat major de la Tel Aviv, Dan Haloutz, ieri, la cateva zile dupa reluarea contactelor dintre cele doua tari. "Pentru o pace reala, trebuie sa fim gata sa platim un pret real, pentru ca daca nu facem acest lucru totul va fi pierdere de timp", a comentat Haloutz, facand aluzie la anuntul reluarii negocierilor indirecte intre Israel si Siria. Dan Haloutz a demisionat din post in ianuarie 2007, pe fondul criticilor privind responsabilitatea sa pentru esecul campaniei din Liban, din vara lui 2006, impotriva militiei siite Hezbollah. (I.C.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "Profetul petrolului" prezice 200 de dolari pe baril (3144 afisari)
 Comandant de Bac' (2292 afisari)
 De ce trebuia sa intervina Traian Basescu? (1747 afisari)
 Sclava in Italia (1519 afisari)
 Oprescu pierde puncte (1516 afisari)
 Sex oral si EMO in reviste distribuite gratuit in licee (5692 afisari)
 Ingenios! Un timisorean obtine 450.000 de euro, anual, din afaceri cu vipere (3706 afisari)
 Demonul din telefonul mobil (3566 afisari)
 Cutremurele din China pot declansa seisme la celalalt capat al lumii (2421 afisari)
 David Beckham, sedus de majorete sub ochii nevestei (2329 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00463 sec.