Ziua Logo
  Nr. 4239 de vineri, 23 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Agroturismul tocat marunt

Proprietarii pensiunilor taranesti sunt obligati sa vanda mancare crescuta in batatura * "Gospodariile" de peste opt camere vor fi clasificate la hoteluri

Proprietarii pensiunilor agroturistice cu o capacitate maxima de 8 camere vor fi obligati sa ofere masa din produse naturale, preparate in gospodaria proprie, si sa se ocupe direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului, potrivit unui ordin al Ministerului Comertului si Turismului. De asemenea, a fost modificata incadrarea pensiunilor turistice, din pensiuni urbane, clasificate pe stele, si pensiuni rurale, clasificate pe flori, in pensiuni turistice clasificate pe stele, indiferent de localizarea lor in mediul urban sau rural, daca au o capacitate maxima de cazare de pana la 20 de camere.

Pensiunile agroturistice de pana la 8 camere vor fi clasificate pe flori, iar proprietarii vor avea obligatia sa asigure masa din produse naturale, preparate in gospodaria proprie. Pensiunile agroturistice vor desfasura, in mod continuu, cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor sau cultivarea plantelor. In plus, gazdele se vor ocupa direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului. Actul normativ, prin care sunt modificate normele de clasificare a unitatilor turistice de cazare, a fost publicat pe 19 mai in Monitorul Oficial, iar intrarea in vigoare a acestuia simplifica sistemul de clasificare hoteliera. Ordinul introduce declaratia pe proprie raspundere pentru detinerea unor autorizatii stabilite prin lege, in locul depunerii la dosarul de clasificare de copii dupa respectivele documente, precum autorizatiile sanitara, sanitar-veterinara si de mediu. De asemenea, este prevazuta introducerea obligativitatii pentru conducatorii de pensiuni turistice de a absolvi un curs de pregatire profesionala, dar si o alta serie de masuri, cum ar fi eliminarea categoriei de "hotel pentru tineret", care se suprapunea cu cea de "hostel" si eliminarea categoriilor diverse de cabane si introducerea unei singure categorii, "cabane turistice", cu conditii specifice pentru acele cabane care ofera servicii in cadrul turismului de vanatoare si pescuit.

Licenta retrasa

Ministerul Turismului a retras licenta agentiei Avangarde, intrucat firma nu functioneaza in sediul declarat, a anuntat, ieri, institutia, in urma verificarilor efectuate dupa ce mai multi elevi au ramas blocati in strainatate, intrucat agentia de turism nu-si platise partenerii pentru cazare si transport. "Pe 5 mai, agentia de turism Avangarde a fost notificata cu privire la retragerea licentei de turism din oficiu, in conformitate cu prevederile legale care stipuleaza ca, in situatia in care la verificarea efectuata de reprezentantii ministerului - Directia Generala Control, se constata ca agentia de turism nu mai functioneaza la sediul inscris in licenta de turism, aceasta se retrage din oficiu in termen de 15 zile de la notificarea agentului economic titular al licentei in cauza", se arata intr-un comunicat al Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesiuni Liberale (MIMMCTPL).

La sfarsitul lunii aprilie, un grup de elevi a plecat in vacanta in Franta si Germania, prin agentia Avangarde, si a ramas blocat pentru cateva zile la Stuttgart, deoarece agentia nu isi achitase obligatiile financiare catre prestatorii de servicii (cazare si transport). "Avand in vedere ca termenul de 15 zile prevazut de prevederile normative mentionate mai sus s-a scurs, incepand cu data de 22 mai 2008 licenta de turism apartinand agentiei de turism Avangarde se retrage din oficiu", a declarat Lucia Morariu, secretar de stat pentru turism in cadrul MIMMCTPL. (C.S.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Program impotriva cancerului de col (4656 afisari)
 Misteriosul domn Oprescu (4121 afisari)
 Ioan Petru Culianu, savantul ucis de un necunoscut (3497 afisari)
 BAC-ul la tribunal (2746 afisari)
 Val de sinucideri printre adolescenti (2262 afisari)
 Nu s-au spalat timp de 16 ani (3853 afisari)
 Prietenele si sotiile sexy ale fotbalistilor (2880 afisari)
 Armata SUA da liber la sex in Afganistan (2877 afisari)
 Harrison Ford cu pantalonii rupti in fund (2179 afisari)
 Londra si New York-ul comunica printr-un "telescop" gigantic (1396 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01328 sec.