Ziua Logo
  Nr. 4239 de vineri, 23 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Comanescu schimba MAE

Ambasadorul Gabriel Bartas a fost retras intr-un final din Polonia * Victor Micula,recompensat pentru activitatea de la summitul NATO

La aproximativ o luna de la preluarea portofoliului Afacerilor Externe, seful diplomatiei romane, Lazar Comanescu, s-a intalnit, ieri, pentru prima oara cu presa anuntand o schimbare la fata a ministerului. El a prezentat primele modificari in MAE din perioada mandatului sau, dar si o rectificare a masurilor dispuse in prima faza in cazul romanului Claudiu Daniel Crulic, decedat la inceputul anului intr-un spital din Cracovia, in urma unei greve a foamei declansate in semn de protest fata de retinerea sa de catre autoritatile poloneze. Fara dezvaluirile presei, cazul Crulic ar fi ramas la fel: inmormantat. Se asteapta insa ca ancheta sa continue si asupra fostului ministru de Externe, Adrian Cioroianu si a responsabililor din informatii implicati.

Taxat de presedintele Traian Basescu pentru "copilaria" sanctionarii ambasadorului Romaniei in Polonia, Gabriel Constantin Bartas, in cazul Crulic, cu retinerea a 10% din drepturile salariale, pe o perioada de trei luni, ministrul de Externe Lazar Comanescu a revenit, ieri, asupra masurilor dispuse initial, anuntand declansarea procedurilor pentru rechemarea in tara a diplomatului, dupa cum ZIUA a anuntat in exclusivitate, din surse de la Cotroceni si MAE. Presedintele Traian Basescu s-a declarat dupa prima sanctiune a MAE surprins de "masura blanda a ministrului de Externe in cazul ambasadorului din Polonia", precizand ca va solicita ca Gabriel Constantin Bartas "sa vina acasa si sa termine cu diplomatia".

Prietenul Frattini

Masurile anuntate de Guvernul de la Roma impotriva combaterii imigratiei ilegale s-au regasit si ele pe agenda primei intrevederi cu presa a ministrului Comanescu, acesta exprimandu-si increderea in faptul ca acestea vor respecta prevederile europene in materie. "In masura in care vor fi elemente care se indeparteaza de la acquis-ul comunitar, vor fi ridicate de noi la nivelul Consiliilor Uniunii Europene, si o prima ocazie concreta in aceasta materie este Consiliul ministrilor de Interne si Justitie, care va avea loc la Luxemburg, pe 6 iunie", a spus Comanescu, anuntand ca intr-o saptamana ii va prezenta premierului Calin Popescu Tariceanu un set de masuri privind protejarea romanilor aflati in strainatate. Insistand ca masurile autoritatilor italiene privesc "infractionalitatea, indiferent cine ar fi autorii", seful diplomatiei romane a subliniat, totodata, ca s-a aflat in contact "continuu" cu omologul sau italian, Franco Frattini, inca de la numirea sa in Cabinetul de la Roma, apreciind ca acesta "este si va fi un foarte bun prieten al Romaniei".

Permutari la MAE

Apreciind comunicarea drept un aspect important pentru institutia din Aleea Alexandru, ministrul de Externe, Lazar Comanescu, a anuntat, totodata, inlocuirea lui Ilie Banica din functia de purtator de cuvant al MAE. Pozitia va fi preluata de diplomatul de cariera Cosmin Boiangiu, in varsta de 38 de ani, cu care ministrul Comanescu a mai colaborat, in cadrul misiunii Romaniei la NATO. Comanescu i-a prezentat, totodata, pe Oana Marinescu, in calitate de director general de comunicare, si pe Doris Theodora Mircea, ca director de comunicare, precizand, de asemenea, ca secretarul de stat in MAE pentru organizarea summit-ului NATO, Victor Micula, a fost propus pentru functia de secretar general al Ministerului Afacerilor Externe, ce are in subordine Directia Generala Afaceri Consulare si Directia Generala Afaceri Juridice.(A.M.L.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Program impotriva cancerului de col (4656 afisari)
 Misteriosul domn Oprescu (4121 afisari)
 Ioan Petru Culianu, savantul ucis de un necunoscut (3497 afisari)
 BAC-ul la tribunal (2746 afisari)
 Val de sinucideri printre adolescenti (2262 afisari)
 Nu s-au spalat timp de 16 ani (3853 afisari)
 Prietenele si sotiile sexy ale fotbalistilor (2880 afisari)
 Armata SUA da liber la sex in Afganistan (2877 afisari)
 Harrison Ford cu pantalonii rupti in fund (2179 afisari)
 Londra si New York-ul comunica printr-un "telescop" gigantic (1396 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01305 sec.