Ziua Logo
  Nr. 4233 de vineri, 16 mai 2008 
 Cauta:  
  Detalii »


Pentru a putea trimite un articol trebuie sa va autentificati.



Nume:
Parola: 
Utilizator nou »      Parola uitata »
Memoreaza datele de autentificare?

Stiri pe scurt

Sub lupa UE

In vreme ce expertii Comisiei Europene sunt asteptati, saptamana viitoare, la Bucuresti si la Sofia pentru o noua evaluare a progreselor in materie de justitie, tandemul romano-bulgar ramane in vizorul euroscepticilor, contrazisi insa de Bruxelles. "In clasamentele internationale pe tema coruptiei, Romania si Bulgaria sunt, de obicei, pe ultimele locuri intre statele membre UE. De la admiterea in ianuarie 2007, cele doua tari au devenit <<copiii problema>> ai UE", transmite Europa Libera, potrivit Mediafax. (A.M.L.)

Separatistii la PE

Parlamentul European a gazduit ieri o conferinta internationala sub titulatura "Deschiderea ordinii mondiale catre statelor de facto", organizata sub auspiciile Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE), unde au fost invitati si oficiali din Transnistria. La manifestare a participat, alaturi de diferiti lideri ai miscarilor separatiste sau autonomiste, si Kalman Mizsei, reprezentant special al UE in Republica Moldova. Episcopul reformat Lazslo Tokes, europarlamentar si presedinte al Consiliului Maghiar al Autonomiei din Bazinul Carpatic, nu a participat la actiunea sprijinita de grupul ALDE din PE. (M.I.)

Initiativa PSD

Deputatul PSD, Ana Birchall, a anuntat ieri ca social-democratii vor depune luni la Camera Deputatilor o propunere legislativa prin care indemnizatia acordata mamelor pentru cresterea copilului sa fie 85% din venitul brut realizat in ultimele 12 luni sau minimum 600 de lei, in cazul salariilor mici. Pesedistii vor sa modifice actuala lege ce stabileste o indemnizatie unica, indiferent de salarizare, ce variaza intre 600 si 800 de lei. (C.A.)

Acord promulgat

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de promulgare a Legii de ratificare a Tratatului de extradare dintre Romania si Statele Unite ale Americii, care a fost semnat de cele doua guverne la 10 septembrie 2007. De asemenea, Basescu a promulgat si Legea de ratificare a Protocolului de la Tratatul Romania-SUA privind asistenta judiciara in materie penala, document care a intrat in vigoare la 26 mai 1999. (A.I.)

A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Liceele mortii albe (3621 afisari)
 Expropriere de "interes national" pentru Paszkany (2835 afisari)
 Lumea se clatina. Ne facem ca nu ne pasa (2755 afisari)
 Romanii, mai tigani decat romii (2270 afisari)
 Romanii nu mai sunt romi la Roma (1725 afisari)
 Copilul-varcolac (3410 afisari)
 Fetele de la T.A.T.U. se dezbraca in noul videoclip (1311 afisari)
 Mafiot italian "capturat" dupa ce si-a facut de cap zece ani in Romania (1178 afisari)
 Joan Crawford si Bette Davis s-au dusmanit de moarte din pricina unui barbat (1158 afisari)
 Grecia: Fetus de 6 cm, scos din stomacul unei fetite de 9 ani (1099 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00486 sec.